Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ομαλοποιείται σταδιακά η προσέλευση ξένων τουριστών

Sunset on Mykonos.Image via Wikipedia
Αθήνα
Σταδιακή αποκατάσταση των τουριστικών κρατήσεων και ύφεση της αρνητικής δημοσιότητας για την Ελλάδα, διαπιστώνει ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νίκος Κανελλόπουλος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως δήλωσε ο κ. Κανελλόπουλος, η έναρξη της εφετινής τουριστικής χρονιάς επηρεάστηκε, κατά κύριο λόγο, από την οικονομική κρίση, που οδήγησε σε περικοπές δαπανών και δραστηριοτήτων για όλους τους πολίτες της Ευρώπης. Επιπρόσθετα, η διεθνής ειδησεογραφία σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τα σχετικά πρόσφατα δυσμενή γεγονότα της Αθήνας, τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα στο Λιμάνι του Πειραιά και το επεισόδιο που συνέβη στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οδήγησαν σε ακυρώσεις .

Ο ίδιος εκτίμησε πως πλέον ο ρυθμός της πορείας των κρατήσεων αποκαθίσταται σταδιακά, ενώ φαίνεται να έχει «κοπάσει» κάπως και το κύμα αρνητικής δημοσιότητας για τη χώρα. Όπως επεσήμανε, προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν στοχευμένες παρεμβάσεις του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και η συστηματική - σταδιακή αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΤ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, γεγονός που συμβάλλει καθοριστικά στην επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ συνέστησε σε όλους τους φορείς του τουρισμού να υπερβάλουν εαυτόν, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, λέγοντας ότι τώρα είναι η ευκαιρία, η διεθνής κοινότητα να μας βάλει θετικό πρόσημο. «Θα πρέπει να εξαλειφθούν οι περιπτώσεις αισχροκέρδειας και παράλληλα, οι επιχειρηματίες του τουρισμού να διατηρήσουν τις τιμές τους σε ανταγωνιστικά επίπεδα. Πρέπει να γίνει κατανοητή απ' όλους η κρισιμότητα της φετινής χρονιάς και η ανάγκη να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες, που τους αναλογούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υπογράμμισε πως μία μόνο Διεύθυνση του ΕΟΤ, από την 1η/1/2010 έως τις 31/5/2010, διενήργησε ελέγχους σε 704 επιχειρήσεις, έναντι 658 ελέγχων, που είχαν διενεργηθεί το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι. Με την ολοκλήρωση των ελέγχων προτάθηκαν, κατά περίπτωση, βελτιώσεις ή επιβολή διοικητικών κυρώσεων από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...