Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Τη λήψη μέτρων για προσέλκυση περισσότερων Ρώσων τουριστών ανακοίνωσε ο Γ.Νικητιάδης


Στη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των Ρώσων που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης από τη Μόσχα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται το άνοιγμα νέων visa centres σε μεγάλες ρωσικές πόλεις, η αποστολή προξενικών υπαλλήλων για τη διευκόλυνση των διαδικασιών, η ενίσχυση των κινήτρων και η παρότρυνση για περισσότερες πτήσεις charter από τη Ρωσία.

Ειδικότερα ο υφυπουργός είχε την Τρίτη διαδοχικές συναντήσεις με την τουριστική ηγεσία της Ρωσίας, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της στρατηγικής του υπουργείου και της μεγιστοποίησης της διείσδυσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στη ρωσική αγορά.

«Σκοπός μας είναι η λήψη άμεσων μέτρων, όπως το άνοιγμα νέων visa centres σε μεγάλες ρωσικές πόλεις, η αποστολή προξενικών υπαλλήλων για τη διευκόλυνση των διαδικασιών, η ενίσχυση των κινήτρων και η παρότρυνση για περισσότερες πτήσεις charter από τη Ρωσία, έτσι ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ετήσιος προορισμός με μια ευρεία ποικιλία εξειδικευμένων τουριστικών κατευθύνσεων», δήλωσε ο κ. Νικητιάδης, απαριθμώντας χαρακτηριστικά τον αγροτουρισμό, τον αθλητικό, θρησκευτικό, συνεδριακό τουρισμό, που γίνονται σταδιακά όλο και πιο γνωστοί στη Ρωσία.

«Η Ελλάδα έχει από καιρό τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης της βίζας και ως εκ τούτου το κάλεσμα του προέδρου Μεντβέντεφ, στο οποίο ήδη ανταποκρίθηκαν θετικά η Γερμανία, η Ιταλία και η Φινλανδία μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και είναι δεδομένο ότι ενώνουμε τη φωνή μας για να καταργηθεί η βίζα μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας» είπε ο κ. Νικητιάδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τον ομόλογό του Ολέγκ Καζλόφ.

«Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο» (σ.σ. από τις περίπου 300.000, που είναι σήμερα) συμπλήρωσε ο κ. Νικητιάδης, σημειώνοντας ότι έχει θετικά μηνύματα από τους μεγαλύτερους tour operators, που συνάντησε, καθώς όλοι τους μιλούν για αυξητικές τάσεις, οι οποίες υπολογίζεται ότι του χρόνου θα είναι ακόμη μεγαλύτερες και θα ξεπεράσουν το 20-25%.

«Η Ελλάδα είναι από τις δημοφιλέστερες χώρες - προορισμούς και μας ελκύει σ' αυτήν όχι μόνο η ιστορία και οι κοινές μας παραδόσεις, αλλά και οι τεράστιες δυνατότητες ποιοτικής ξεκούρασης» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Καζλόφ.

Επίσης, ενθάρρυνε την ελληνική πλευρά να πάρει μέτρα για τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής, που είναι ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός Ρώσων, οι οποίοι αποφασίζουν να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο, 3-4 μέρες κάπου αλλού και όπως είναι φυσικό επιλέγουν χώρες, όπου δεν θα συναντήσουν μεγάλα εμπόδια κατά την έκδοση της βίζας.

Εξίσου ενδιαφέρουσες χαρακτηρίστηκαν από τη ρωσική πλευρά οι προτάσεις συνεργασίας στο πλαίσιο των μεγάλων ρωσικών τουριστικών εκθέσεων, η πραγματοποίηση μεγάλων εκδηλώσεων αμοιβαίας προβολής σε κεντρικούς χώρους και πλατείες των δύο πρωτευουσών, της Αθήνας και της Μόσχας, η αξιοποίηση εγκαταστάσεων στα ελληνικά νησιά ή άλλες περιοχές με υποδομές για την προετοιμασία αθλητικών ομάδων της Ρωσίας, ειδικά τη χειμερινή περίοδο, καθώς και η ανάπτυξη των ανταλλαγών στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης και της εξειδίκευσης τουριστικών στελεχών των δύο χωρών με εκμάθηση γλώσσας και πρακτική εξάσκηση στην Ελλάδα και τη Ρωσία.

Τα θετικά μηνύματα επιβεβαιώθηκαν και από δημοσίευμα της «Ιζβέστια», -η οποία κατατάσσει την Ελλάδα τρίτη στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών, ειδικά ως προς την αναζήτηση ξενοδοχείων υψηλού επιπέδου, πίσω από την Τουρκία και την Αίγυπτο-, αλλά και από τις επαφές και με άλλους Ρώσους αξιωματούχους.

Ιδιαίτερα θετικός για τις προοπτικές αύξησης του ελληνικού μεριδίου στη ρωσική αγορά, αρκεί να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και οι εμπειρίες των άλλων χωρών-παικτών ήταν ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Ανατόλι Γιαρότσκιν, ο οποίος επικαλέστηκε τη μικρή μείωση της ροής προς την Ελλάδα την περασμένη χρονιά (8% έναντι 15% στο σύνολο) για να επιβεβαιώσει την αισιοδοξία του.

Ο κ. Γιαρότσκιν πρότεινε μεγαλύτερη συνεργασία με την ανερχόμενη κρατική έκθεση Intourmarket, επικεφαλής της οποίας ανέλαβε ο αναπληρωτής του Ρώσου πρωθυπουργού Β.Πούτιν Αλεξάντρ Ζούκοφ.

Ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε επίσης με τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού της τοπικής κυβέρνησης της Μόσχας Γκριγκόρι Αντιουφέγεφ και αύριο (Τρίτη) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε Ρώσους και Έλληνες δημοσιογράφους.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...