Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Δυσαρέσκεια Τουριστικών Γραφείων για την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Αθήνα: Την αντίδραση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) προκαλεί η απόφαση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας να προχωρήσει σε απεργία διαρκείας, με τη μορφή 24ωρων κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, από τα μεσάνυχτα του ερχόμενου Σαββάτου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ανεξάρτητα από το δίκαιο ή μη των αιτημάτων των ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (αλλά και άλλων εργαζομένων κατά καιρούς), ο χρόνος της απεργίας αυτής, (εν μέσω μιας θερινής τουριστικής περιόδου με τόσα προβλήματα), αλλά και η εξαγγελθείσα διάρκειά της, «θα βάλουν την οριστική ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τον ελληνικό τουρισμό σε
αυτή την τόσο άσχημη τουριστική χρονιά, που θα μείνει στην ιστορία του τουρισμού μας ως μια μελανή σελίδα».
«Θα ακυρώσουν δε τελειωτικά και όλες τις προσπάθειες που -με κόπους και θυσίες- έχουν καταβάλει και συνεχίζουν να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού και οι ασχολούμενοι με αυτόν, για να περισώσουν ό,τι είναι ακόμη δυνατό να περισωθεί».
«Αν αυτή η απεργία πραγματοποιηθεί τελικά, κάνουμε έκκληση στα αποθέματα ωριμότητας και ψυχραιμίαw που μπορούν να διαθέσουν οι ενδιαφερόμενοι και στη βούληση των αρμοδίων. Ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ ευάλωτος πλέον, για να αντέξει και αυτό το χτύπημα», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Οι ελεγκτές θα προχωρήσουν σε 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 24 Ιουλίου.
Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να αγνοεί την αναγκαιότητα οργανωτικών αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...