Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ, Η «6η ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» ΣΤΗ ΧΙΟ

Το 
πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή 
αυτής της εικόνας.
Για έκτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου η «Γιορτή Αγροτουρισμού» ένα Πανόραμα γεύσεων και Πολιτισμού στο Δημοτικό Κήπο της Χίου, από τις 30 Ιουλίου έως  τις  3 Αυγούστου 2010. Τα εγκαίνια της «Γιορτής Αγροτουρισμού θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 30 Ιουλίου στις 8 μ.μ, από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Αικατερίνη Μπατζελή, παρουσία του Γ. Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Χαλκιώτη και τον πρόεδρο της Ε.Ν.Α.Ε. κ. Δημήτρη Δράκο.
      Πρόκειται για μια υπαίθρια Έκθεση, ένα θεματικό πάρκο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει και αγοράσει τοπικά προϊόντα, χιώτικες γεύσεις και να θαυμάσει τις δημιουργίες Χιωτών καλλιτεχνών αλλά και φιλοξενούμενων – συμμετεχόντων Νομαρχιών, παραγωγών και δημιουργών απ’ όλη την Ελλάδα.
      Η Έκθεση παράλληλα πλαισιώνεται από  πλήθος εκδηλώσεων με μουσική, χορό, θεατρικές  παραστάσεις, δρώμενα, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων και θεμάτων, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, καραγκιόζη, γαστρονομικά αφιερώματα, εργαστήρια και βραδιές αφιερωμένες στην ναυτοσύνη των νησιών μας.
      Φέτος, οι εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αφιέρωμα στο προσκοπικό έργο, εργαστήρια για την ιστορία και χρήση του χαρτιού, εργαστήρια κοσμήματος και  μουσικών οργάνων, θεατρικά παιχνίδια, γευσιγνωστικές βραδιές με θέμα το μέλι, μουσικομαγειρέματα με τον Ευθύμη Μπλέτσα και την «Κουζίνα της Μαμάς», παρουσίαση βιβλίου του κ. Κώστα Στοφόρου σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Κριτική», αφιέρωμα στις αφροδισιακές ιδιότητες της μαστίχας με τον Δρα Θάνο Ασκητή και τον Δρα Θωμά Σαββίδη με την συνεργασία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, καθώς και χορευτικές μουσικές βραδιές με την Μελίνα Κανά, το γνωστό φωνητικό σύνολο «Εν φωναίς» με το Λάκη Χαλκιά, τις αδερφές Βουγιουκλή, καθώς και ντόπιους και φιλοξενούμενους καλλιτέχνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...