Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Σταθερή η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» το πρώτο εξάμηνο


Στα περυσινά επίπεδα κυμάνθηκε η επιβατική κίνηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, το πρώτο εξάμηνο του 2010, καταγράφοντας μια ανεπαίσθητη αύξηση 0,1% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι επιβάτες που διακινήθηκαν από ΔΑΑ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, ανήλθαν στα 7,2 εκατομμύρια, όσοι δηλαδή και το ίδιο διάστημα του 2009, παρά το γεγονός ότι πτήσεις μειώθηκαν κατά 3,5% που οφείλεται κυρίως στην εξέλιξη του β΄τριμήνου.

Δεδομένης της συγκυρίας, η ικανοποιητική αυτή επίδοση διατήρησε το αεροδρόμιο της Αθήνας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τόσο σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση (ευρωπαϊκός μέσος όρος -0,3%) όσο και τις πτήσεις (ευρωπαϊκός μέσος όρος -3,8%).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η διεθνής επιβατική κίνηση σημείωσε μικρή αύξηση 0,4% σε σύγκριση με το περυσινό πρώτο εξάμηνο (4,5 εκατ. επιβάτες), ενώ η αγορά εσωτερικού υποχώρησε ελαφρά κατά 0,4% (2,8 εκατ. επιβάτες).

Ως προς την εξέλιξη των διεθνών γεωγραφικών αγορών, σημαντική αύξηση κατέγραψαν η Μέση Ανατολή με 18% και η Ασία με 4%.

Στο μεταξύ, σε νέο πακέτο αναπτυξιακών κινήτρων υποστήριξης των αεροπορικών εταιριών προχώρησε η διοίκηση του ΔΑΑ, παρέχοντας εποχικό οικονομικό κίνητρο για τις εταιρίες που παρουσιάζουν ανάπτυξη επιβατικής κίνησης, με ισχύ έως και τον Οκτώβριο 2010 και πρόσβαση σε νέα διευρυμένη βάση δεδομένων καθώς και πρόσθετα εργαλεία έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...