Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Τουρκία: Επενδύσεις στην Ελλάδα, στο τουρισμό, ενδιαφέρον για ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Επιστολές στα επιμελητήρια της Τουρκίας στις οποίες αναγράφεται λιστα με επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα του τουρισμού και του real estate και με ειδική αναφορά σε δύο επενδυτικά πλάνα που σχεδιάζονται στη Κρήτη, απέστειλε το Υπουργείο Οικονομικών της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Turkish Airlines να αγοράσει την "πολιορκούμενη" αεροπορική εταιρεία "Olympic Air", το Τουρκικό Υπουργείο Οικονομικών ωθεί Τούρκους επιχειρηματίες να βιαστούν να επενδύσουν στην Ελλάδα και να μη χάσουν τις ευκαιρίες "παζάρεματος" καθώς η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει βαθιά κρίση και η κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει ιδιοκτησίες και δημόσιες επιχειρήσεις σε τιμές κόστους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Hurriyet το Υπουργείο Οικονομικών έχει στείλει επιστολές στα επιμελητήρια της Τουρκίας με τις οποίες εξηγεί τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Στις επιστολές αυτές υπάρχει λίστα που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο, με 300 project για επενδύσεις σε τομείς κυρίως του τουρισμού, του real estate αλλά και στον εξαγωγικό τομέα.

Μάλιστα στη λίστα υπάρχουν αναφορές σε συγκεκριμένα project που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Το Υπουργείο μάλιστα ανέφερε δύο βιομηχανικούς χώρους που σχεδιάζονται στη Κρήτη, το ένα στο Ηράκλειο, δίπλα από το αεροδρόμιο του Καστελίου και το άλλο σε επαρχία στα Χανιά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...