Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα για ανάπτυξη Υδατοδρομίων από την Hellenic Seaplanes


Συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα είχαν τα στελέχη της Hellenic Seaplanes τις τελευταίες μέρες με σκοπό την ανάπτυξη των υποδομών για τα υδροπλάνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τις τρεις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο Δήμο Σαλαμίνας, στις Σποράδες το Δήμο Αλοννήσου, το Δήμο Σκοπέλου και τον Δήμο Σκιάθου καθώς και στην Πελοπόννησο το Δήμο Πύργου στο Κατάκολο και Κυλλήνη.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Τα στελέχη της Hellenic Seaplanes προσήλθαν στο διάλογο με τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις. Σε όλες τις συναντήσεις επισημάνθηκε το γόνιμο κλίμα που έγιναν οι συζητήσεις και εστίασαν στην «τοπική ανάπτυξη» και επενδύσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σημειώνουμε ότι η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν του 2014 και άλλα τόσα το επόμενο έτος. Οι προσδοκίες από τις Tοπικές Aυτοδιοικήσεις, αλλά ακόμη και από τις εταιρίες κρουαζιέρας είναι μεγάλες, με το βάρος να πέφτει στο υπουργείο για το κατά πόσον γρήγορα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των παραπάνω, προκειμένου αυτή τη φορά η προσπάθεια να τελεσφορήσει και τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους επισήμανε στους εκπροσώπους των δήμων ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο χάρτη των μέσων μεταφοράς όπως η ανάπτυξη των υδροπλάνων θα γίνει διά της συμμετοχής και των δύο πλευρών. Συγχρόνως, τους ενημέρωσε για τα κριτήρια που τίθενται για την δημιουργία υδατοδρομίου τα οποία θα είναι ανάλογα με το μέγεθος κάθε δήμου, τον αριθμό επιβατών και την αναλογία της δυναμικής που μπορεί να αναπτυχτεί.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν εξαρχής ότι είναι απαραίτητο να κινηθούνε γρήγορα γιατί πρέπει να αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια και να κατασκευαστούν πριν την νέα τουριστική σεζόν του 2014 . Ωστόσο, για να προχωρήσουν τα υδατοδρόμια είναι απαραίτητο να παρθούν αποφάσεις από τα Δ.Σ. των Δήμων και των Λιμενικών Ταμείων, να ανακοινωθούν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος και να προχωρήσουν με τις συμβάσεις παραχώρησης για τα σημεία πρόσδεσης των υδροπλάνων όπου θα γίνεται η επιβίβαση & αποβίβαση των επιβατών.

Σκοπός της HELLENIC SEAPLANES S.A. δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας  από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς. Καταλήγοντας επισήμανε πως «είναι αναγκαίο να εξετάσουμε σε ποιες κατευθύνσεις μπορεί να βοηθήσει η Αυτοδιοίκηση».

Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...