Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

«Βουλιάζει» η Ρόδος από τουρίστες- Η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών

«Πλημμύρα» τουριστών παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στη Ρόδο, επιβεβαιώνοντας με το γεγονός αυτό τις εκτιμήσεις ότι φέτος θα είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για τον τουρισμό του νησιού.

Μάλιστα, στα ξενοδοχεία δεν πέφτει ούτε «καρφίτσα».

Συγκεκριμένα, ο Ιούλιος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ήταν πράγματι ιδιαίτερα καλός μήνας, αφού η αύξηση στην τουριστική κίνηση ξεπέρασε το 9% κινούμενη στους αντίστοιχους ρυθμούς των προηγούμενων μηνών.

Πάντως, παρά την αυξημένη έλευση τουριστών στο νησί την ιπποτών η αγοραστική κίνηση είναι ιδιαίτερα υποτονική δημιουργώντας προβληματισμών στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο Ιούλιος έκλεισε με αύξηση σε ποσοστό 9,2% καθώς ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ 378.380 άτομα έναντι 346.493 τουριστών τον ίδιο μήνα πέρυσι. Σημειώθηκε δηλαδή, μία διαφορά της τάξης των 31.887 ατόμων.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι ιδιαίτερα ενισχυμένο είναι το ρεύμα τουριστών από τη Ρωσία καταγράφοντας σημαντική αύξηση στις αφίξεις σε ποσοστό 57,54%, ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι ότι πέραν της ρωσικής, οι περισσότερες αγορές σημειώνουν αύξηση.

Τον μήνα που πέρασε, πρώτη δύναμη στην τουριστική κίνηση αναδείχτηκε η Αγγλία, ενώ στη δεύτερη θέση φαίνεται ότι καθιερώνεται η Ρωσία, με τη Γερμανία να καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...