Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Κεφαλογιάννη: «Η καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό, το 2013»

Η υπουργός Τουρισμού θαυμάζει τα εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Την ικανοποίησή της για την φετινή χρονιά στον τουρισμό εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που επισκέπτεται την Κρήτη.

Η υπουργός επισήμανε ότι τα στοιχεία για το 2013 δείχνουν ότι θα είναι η καλύτερη χρονιά τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων.

Αυτό σημαίνει, υπογράμμισε η υπουργός, ότι έχουμε υποχρέωση αυτή την επιτυχία να την διαφυλάξουμε και όχι απλά να προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή τουριστική χρονιά αλλά πολλές.

Σε ερώτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι είναι μέτρο που θα βοηθήσει την οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους επιχειρηματίες του κλάδου να κάνουν, όπως είπε, το αυτονόητο και τους καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις.

Η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία βρίσκεται στην Κρήτη, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και εξέφρασε την ικανοποίησή της επειδή, έπειτα από χρόνια, το μουσείο επαναλειτουργεί με ακόμα μια νέα πτέρυγα.
Όπως είπε, το μουσείο είναι πλέον ανοιχτό για να υποδεχθεί τους χιλιάδες ξένους και Έλληνες επισκέπτες που περίμεναν να έλθουν σε επαφή με τα μοναδικά αριστουργήματα που εκτίθενται σ αυτό.

«Δικό μας καθήκον» τόνισε «είναι να προβάλλουμε το μοναδικό Μινωικό Πολιτισμό σε κάθε γωνία του κόσμου και να τον αναδεικνύομε συνέχεια».

Η κ. Κεφαλογιάννη ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από το διευθυντή Γιώργο Ρεθυμνιωτάκη και συνοδευόταν από τους βουλευτές Ηρακλείου, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Λευτέρη Αυγενάκη και Μάξιμο Σενετάκη, το γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Δεικτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Η κ. Κεφαλογιάννη στη συνέχεια αναχώρησε για την περιοχή Σίσι για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην εκεί αρχαιολογική ανασκαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...