Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Γαστρονομικός αισθησιασμός από το Aneton on the Verandah στο Poseidonion Grace των Σπετσών


Μια εξαιρετική ευκαιρία να εξερευνήσουν νέες γευστικές διαδρομές έχουν οι επισκέπτες των Σπετσών στο Poseidonion Grace. Η βραβευμένη ομάδα του εστιατορίου «Άνετον», των Δημήτρη Φωτόπουλου και του Σεφ Βασίλη Καλλίδη φιλοξενείται στο ιστορικό Ποσειδώνιο, προτείνοντας πρωτότυπα και δημιουργικά πιάτα, με αναφορές στην σπετσιώτικη παράδοση.  
Το “Aneton on the Verandah” έλκει το όνομά του από την πλέον κοσμοπολίτικη βεράντα του Αργοσαρωνικού, που εδώ και 100 περίπου χρόνια συντηρεί με συνέπεια και αρχοντιά το δικό της μύθο. Με θέα στο λιμάνι της Ντάπιας, η βεράντα έχει φιλοξενήσει ιστορικές προσωπικότητες του διεθνούς και εγχώριου jet set και αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσει κανείς το summer breeze στο ιστορικό νησί των Σπετσών.  
Οι γαστριμαργικές προτάσεις του Σεφ Βασίλη Καλλίδη αντιπροσωπεύουν τη δημιουργική απόδοση των κλασικών συνταγών και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων….βελουτέ από άγριες αγκινάρες με πρόβειο γιαούρτι και λάδι μυρωδικών, αλλά και καλαμαράκια τηγανιτά σε κρούστα από καλαμποκάλευρο με πέστο από σπετσιώτικα λεμόνια. Την εμπειρία “Aneton on the Verandah” συμπληρώνει το μοναδικής έμπνευσης παγωτό παρφέ με σπετσιώτικα αμυγδαλωτά και καραμελωμένα αμύγδαλα.
Γαστριμαργία  αυθεντική και συνάμα τόσο συναρπαστικά εκφραστική, με υλικά άριστης ποιότητας  προερχόμενα κυρίως από τον βιολογικό κήπο του Poseidonion Grace και ψάρια που μυρίζουν αλμύρα, απευθείας από τις τράτες των Σπετσιωτών ψαράδων. Το “Aneton on the Verandah” περιμένει ήδη τους λάτρεις της υψηλής γεύσης στο Poseidonion Grace για να τους προσφέρει μια γευστική εμπειρία με χάρη και στυλ!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...