Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Νέα Υόρκη, η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει ένας άνδρας


Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ πήρε για το 2010 τη θέση του Σικάγου ως η καλύτερη πόλη για να ζει ένας άνδρας, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, σύμφωνα με έρευνα.. Βάσει των απαντήσεων σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ο ιστότοπος για άνδρες Αskmen. com (http://www. askmen. com), δημιουργήθηκε ένας κατάλογος με 29 πόλεις απ΄ όλο τον πλανήτη με βάση το πόσο καλές είναι για να ζει, να εργάζεται και να... παίζει σ΄ αυτές ένας άνδρας.

Η ταξινόμηση βασίσθηκε σε δεδομένα που περιλαμβάνουν τον αριθμό των αργιών σε κάθε πόλη, την αναλογία των ανδρών προς τις γυναίκες, τον καιρό, το ποσοστό της ανεργίας, καθώς και τον αριθμό των εγκαινίων εστιατορίων και κλαμπ. Φέτος άρχισε να συνυπολογίζεται και ο παράγοντας «καθαρός αέρας». 

Το τοπ πέντε




Η Νέα Υόρκη πήρε την πρώτη θέση και ακολουθούν η Μελβούρνη, το Τόκιο, η Μαδρίτη και το Λονδίνο (στην περυσινή λίστα του Αskmen. com οι πέντε πρώτες πόλεις ήταν το Σικάγο, η Βαρκελώνη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λονδίνο και το Σίδνεϊ). «Ταξινομούμε τις καλύτερες πόλεις στις οποίες μπορεί να ζήσει ένας άνδρας, ας πούμε για ένα χρόνο, κάπου εξωτικά, με πολιτιστικές, αλλά και επαγγελματικές επιλογές, καθώς και με ανδρική διασκέδαση», λέει ο διευθυντής του ιστότοπου Τζέιμς Μπάσιλ. Φέτος μπήκαν για πρώτη φορά στη λίστα το Λας Βέγκας, η Μπογκοτά της Κολομβίας και η Σαγκάη της Κίνας.

Μετά τις πέντε προαναφερθείσες, ο φετινός κατάλογος των 29 κορυφαίων πόλεων για τους άνδρες συνεχίζει ως εξής: 6. Κεϊπτάουν 7. Μαϊάμι 8. Μπουένος Αϊρες 9. Σίδνεϊ 10. Σαν Φρανσίσκο 11. Παρίσι 12. Λος Αντζελες 13. Χονγκ Κονγκ 14. Τελ Αβίβ 15 Μπαρτσελόνα 16. Σάο Πάολο 17. Βερολίνο 18. Λισαβώνα 19 Βηρυτός 20. Κωνσταντινούπολη 21. Σαγκάη 22. Μόντρεαλ 23. Αμστερνταμ 24. Σικάγο 25. Τορόντο 26. Κιότο 27. Μπογκοτά 28. Ρώμη 29. Λας Βέγκας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...