Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Το ξενοδοχείο των stars


Είναι αργά το βράδυ -ή μάλλον νωρίς το πρωί- όταν στην πισίνα με θαλασσινό νερό του ξενοδοχείου πηδάει ένας άντρας φορώντας τα ρούχα του και κάνοντας απίστευτη φασαρία. Μια ηλικιωμένη κυρία βγαίνει από το δωμάτιό της αποφασισμένη να του κάνει παρατήρηση. Πηγαίνοντας εκνευρισμένη προς το μέρος του μένει άφωνη. Μπροστά της βλέπει τον Τζορτζ Κλούνεϊ με βρεγμένο σμόκιν να μουρμουρίζει μια συγγνώμη μέσα από τα δόντια του. Οχι, δεν πρόκειται για σκηνή από ταινία αλλά για πραγματικό περιστατικό που συνέβη πριν από λίγα χρόνια στο παγκοσμίου φήμης ξενοδοχείο «Cipriani» της Βενετίας. 

Από την ημέρα που άνοιξε τις πύλες του το 1958 στο νησί Τζουντέκα, με απερίσπαστη θέα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, από το βιβλίο επισκεπτών του δεν έχει λείψει κανένα από τα μεγάλα ονόματα που ταξίδεψαν κατά καιρούς στη Βενετία. Η Μαντόνα είχε περάσει εκεί με τον τότε σύντροφό της Κάρλος Λεόν ένα ήσυχο πρωτοχρονιάτικο βράδυ, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ είχε διασκεδάσει τους πελάτες που έτρωγαν στο bistro «Cip's» του ξενοδοχείου παίρνοντας αυθόρμητα την κιθάρα, ενώ η πριγκίπισσα Νταϊάνα (χωρίς τον Κάρολο) αμέσως μόλις έκανε check-in στο «Palazzo Vendrain», που ανήκει επίσης στο «Cipriani», έβγαλε αμέσως τα παπούτσια της για να μη λερώσει. 

Οι ιστορίες με πρωταγωνιστές διάσημες προσωπικότητες που έχει να διηγηθεί το προσωπικό -off the record- είναι αμέτρητες. Από τα ωραιότερα events που θυμούνται είναι αναμφίβολα ο γάμος της Σάλμα Χάγεκ με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Φρανσουά Πινό, που τελέστηκε στον χώρο δεξιώσεων του ξενοδοχείου μακριά από τα φλας των φωτογράφων και παρουσία μόνο καλών φίλων και συγγενών.

Πέρα από τις ρομαντικές στιγμές όμως, δεν έχουν λείψει και οι αστείες, όπως εκείνη που ο Αντόνιο Μπαντέρας θέλησε να μιμηθεί έναν ψαρά που ρίχνει δίχτυα στην προβλήτα του ξενοδοχείου για να διασκεδάσει τους φίλους του, αλλά και του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, όταν ως πρόεδρος της πρώην Σοβιετικής Ενωσης είχε ρωτήσει γελώντας στη ρεσεψιόν αν υπάρχει μονόκλινο για έναν διαζευγμένο άντρα όπως εκείνος.

Πριν από λίγο καιρό, ο Ντένζελ Ουάσιγκτον ήθελε να μάθει τη συνταγή του αγαπημένου του πιάτου, που δεν είναι άλλο από το ριζότο με λαχανικά. Ο σεφ του εστιατορίου προσφέρθηκε να του παραδώσει πριβέ μαθήματα μαγειρικής στην κουζίνα, κάτι που ενθουσίασε τον Αμερικανό ηθοποιό. Τη μεγαλύτερη χαρά όμως πήρε ο τακτικός πελάτης και βραδινός κολυμβητής Τζορτζ Κλούνεϊ, όταν προς τιμήν της ταινίας του «Καληνύχτα και καλή τύχη», ο θρυλικός μπάρμαν του «Cipriani» Γουόλτερ Μπολτσονέλα δημιούργησε το κοκτέιλ με την ονομασία «Buona Notte», δηλαδή «Καληνύχτα», το οποίο πωλείται ακόμα.


Διαμονή σε... γυάλινη κάψουλα

Μόλις τέσσερα λεπτά με θαλάσσιο ταξί από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, στην άκρη του νησιού Τζουντέκα, δεν αποτελεί έκπληξη που το «Cipriani» αποτελεί πόλο έλξης των διασήμων και συνώνυμο της βενετσιάνικης dolce vita. Από τα συνολικά 95 δωμάτια και σουίτες που διαθέτει, ξεχωρίζει αναμφίβολα η Palladio Suite. Μπαίνοντας στους χώρους της, νομίζει κανείς ότι μπαίνει σε μια γυάλινη κάψουλα που αιωρείται πάνω από τα βενετσιάνικα κανάλια, καθώς το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι η θέα 180 μοιρών που προσφέρει. Οι φιλοξενούμενοί της έχουν αποκλειστική χρήση της τεράστιας βεράντας, που διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα και τζακούζι. Αν το απλό δίκλινο με θέα στον κήπο κοστίζει 900 ευρώ τη βραδιά, τότε δεν είναι να απορεί κανείς που η τιμή της Palladio εκτοξεύεται στα 8.500 ευρώ τη βραδιά. 

Πέρα από τη μοναδική αισθητική των δωματίων του και τη μοναδική τοποθεσία του, το ξενοδοχείο «Cipriani» φημίζεται και για το spa του. Το Casanova Wellness Center έχει πάρει το όνομά του από τον θρυλικό εραστή που κάποτε έκλεινε κρυφά ραντεβού στους πολύχρωμους κήπους του. Το εξειδικευμένο προσωπικό του προσφέρει μεταξύ άλλων μια σειρά θεραπειών με φύλλα χρυσού 24 καρατίων, που προσφέρουν στην επιδερμίδα μεταξένια απαλότητα.  

Το διασημότερο meeting point της Βενετίας όμως βρίσκεται στο μπαρ «Gabbiano» του «Cipriani». Προσφάτως ανακαινισμένο, υποδέχεται καθημερινά πελάτες -και όχι μόνο- του ξενοδοχείου, που θέλουν να απολαύσουν ένα απεριτίφ ή ένα after dinner drink δίπλα σε celebrities. 


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...