Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Το χαριστικό χτύπημα για τον τουρισμό στην Κρήτη

Στο τουρκικό λιμάνι της Αττάλειας θα δένει στο εξής το κρουαζιερόπλοιο Aida, ύστερα από 8 χρόνια συνεργασίας με την Κρήτη, καθώς το λιμάνι του Ηρακλείου δε διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια διεθνώς, το οποίο κάθε χρόνο μεταφέρει 50.000 τουρίστες.

Για μεγάλο πλήγμα στην τοπική οικονομία, κάνουν λόγο τουριστικοί φορείς. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Θεόδωρος Μυλωνάκης είπε ότι τα προβλήματα είχαν επισημανθεί εδώ και καιρό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού λιμένος Ηρακλείου, Μηνάς Καπετανάκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ οτι δεν υπάρχει πρόβλημα με το λιμάνι, αλλά η πλοιοκτήτρια εταιρεία σταμάτησε να πραγματοποιεί τσάρτερ δρομολόγια στο αεροδρόμιο λόγω ακαταλληλότητας.

Σύμφωνα με το νομαρχιακό σύμβουλο Κρήτης, Δημήτρη Χρονάκη, πρόκειται να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο, «για να δούμε πώς μπορούμε να το παλέψουμε» και γνωστοποίησε ότι και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, σε όλες τις μελέτες έχει αρνητική αξιολόγηση από τους τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...