Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ερχονται χιλιάδες τουρίστες από τη Σερβία


Την «πόρτα» για την έλευση στα ελληνικά τουριστικά θέρετρα το φετινό καλοκαίρι, τουλάχιστον 500.000 τουριστών από τη Σερβία, «ανοίγει» η κατάργηση της βίζας εισόδου στη χώρα μας, για τους Σέρβους πολίτες.

Αυτή είναι η εκτίμηση την οποία εξέφρασε ο πρέσβης της Σερβίας, Dragan Zupanje-vac στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με τον β΄ αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ, Ιωάννη Βεργίνη.

Ο Σέρβος διπλωμάτης αναφέρθηκε στις μεγάλες ελληνικές επενδύσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη Σερβία (υπολογίζονται σε 2,3 δισ. ευρώ την τελευταία οκταετία) αλλά και στο διμερές εμπόριο Ελλάδας- Σερβίας που, όπως είπε, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος- Σερβίας, Συμεών Τσομώκος, ο οποίος αναφέρθηκε στη συγκρότηση επιτροπής του εν λόγω Συμβουλίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (3 Ιουνίου 2010), του Σέρβου προέδρου, Boris Tadic, ο οποίος θα συνοδεύεται και από επιχειρηματική αποστολή.

Στην παρέμβασή του, εξάλλου, ο κ. Βεργίνης αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη εκπροσώπων του Επιμελητηρίου του Νις στο ΕΒΕΘ, αλλά και στις ενέργειες του Επιμελητηρίου για την τόνωση της εξωστρέφειας των μελών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...