Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Αρνητική η ΥΠΑ στο τουρκικό αίτημα για δεύτερη καθημερινή πτήση προς Θεσσαλονίκη

Αρνητικά απάντησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο αίτημα των τουρκικών αερογραμμών για δρομολόγηση και δεύτερης καθημερινής πτήσης Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, επικαλούμενη τους περιορισμούς που θέτει η σχετική διακρατική συμφωνία.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Έθνους της Πέμπτης, η διακρατική συμφωνία προβλέπει την πραγματοποίηση 31 πτήσεων την εβδομάδα.

Ωστόσο, πηγές που επικαλείται η εφημερίδα σημείωναν ότι ήδη οι τουρκικές εβδομαδιαίες πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο) είναι 41, έναντι 20 πτήσεων προς Τουρκία.

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου, ο οποίος προαναγγέλλει πρωτοβουλίες. «Πρόκειται για μια απόφαση που στερεί τη Θεσσαλονίκη από τη φυσική δεξαμενή επισκεπτών της αλλά και από έσοδα εκατομμυρίων σε μια κρίσιμη για τη χώρα εποχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της πόλης, οι διανυκτερεύσεις τούρκων από 25.000 το 2010 έφτασαν τις 49.000 το 2012 και η πρόβλεψη για το 2013 είναι ότι θα ξεπεράσουν και τις 75.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...