Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Επιμηκύνεται η φετινή τουριστική περίοδος, σύμφωνα με τις κρατήσεις των ξενοδοχείων

Την επιμήκυνση της φετινής τουριστικής περιόδου επιβεβαιώνουν τα στοιχεία των κρατήσεων στα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Οκτώβριος είναι ο…νέος Σεπτέμβριος.

Οι βουτιές στην παραλία δεν αποτελούν, τουλάχιστον για την Ελλάδα, μακρινό παρελθόν και οι μικρές αποδράσεις στα κοντινά νησιά είναι ακόμα εφικτές.

Πάντα, τον Οκτώβριο συνηθίζεται οι τιμές στην Ελλάδα να ακολουθούν πτωτική τροχιά σε σχέση με το Σεπτέμβριο. Όμως, φέτος, λόγω της σχετικά αυξημένης ζήτησης, υπάρχουν περιοχές στη χώρα που οι τιμές των ξενοδοχείων αυξήθηκαν σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012!

Με βάση τα αποτελέσματα του καταλόγου ξενοδοχειακών τιμών της Trivago για τον φετινό Οκτώβριο, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Δανία είναι οι μόνες χώρες με αυξημένες τιμές σε σχέση με το 2012.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των ξενοδοχείων κατά μέσο όρο είναι αυξημένες στην Ελλάδα κατά 4% (από 85 ευρώ η μέση τιμή διανυκτέρευσης τον Οκτώβριο του 2012 ανέβηκε στα 88 ευρώ για το 2013), στη Γερμανία κατά 5% (από 107 ευρώ πέρυσι, στα 112 ευρώ φέτος) και στη Δανία κατά 1%.

Αντίθετα, η μεγαλύτερη μείωση ξενοδοχειακών τιμών παρατηρείται στην Τουρκία (-16%), στη Ρωσία (-14%) και στη Γαλλία (-13%).

Ειδικότερα, όσον αφορά την Ελλάδα, οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών στα ξενοδοχεία σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012, είναι πέντε: Το Νυδρί της Λευκάδας καταλαμβάνει την πρώτη θέση με αύξηση 73% και τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 64 ευρώ, από 37 ευρώ πέρυσι.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Οία με αύξηση τιμών κατά 59% και μέση τιμή διανυκτέρευσης για τον Οκτώβριο στα 308 ευρώ, έναντι 194 ευρώ το 2012. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ακρωτήρι Σαντορίνης με αύξηση 41% (124 ευρώ, έναντι 88 ευρώ το 2012).

Στην τέταρτη θέση είναι η Ίος με αύξηση 24% και μέση τιμή διανυκτέρευσης 51 ευρώ, έναντι 41 ευρώ πέρυσι. Την πεντάδα συμπληρώνουν τα Φηρά Σαντορίνης με αύξηση 24% και μέση τιμή διανυκτέρευσης 123 ευρώ, έναντι 99 ευρώ πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...