Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

'Oλγα Κεφαλογιάννη: Το 2014 μπορεί να είναι καλύτερο από το 2013

Αισιόδοξη για τη νέα σεζόν η Υπουργός Τουρισμού σε ομιλία της στο 12ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ


Με την πεποίθηση ότι το 2014 μπορεί να είναι καλύτερη χρονιά, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκλεισε τις εργασίες του 12ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει αλλάξει σελίδα στοχεύοντας ολοένα και ψηλότερα.

Αφού αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του 2013, απαρίθμησε τις πρωτοβουλίες του ΥΠΟΤ για τον εκσυγχρονισμό τού τουριστικού προϊόντος. Όπως είπε, το ΥΠΟΤ δίνεται έμφαση στην υψηλή ποιότητα και στον εμπλουτισμό των τουριστικών υπηρεσιών.

- Στην ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του κάθε τόπου.

- Στην ενίσχυση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

- Στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος.

Εστιάζοντας σε αυτήν τη στρατηγική κατεύθυνση, επισήμανε πως περιλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες- βήματα, όπως:

- Τις αναγκαίες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις όπως ο πρόσφατος Ν. 4179/13 για την απλούστευση των διαδικασιών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό που αποτελεί θεσμικό στήριγμα για την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας και νέων προϊόντων στη χώρα.

- Το χωροταξικό του τουρισμού ως ένα βασικό πλαίσιο αναφοράς για έργα, προγράμματα και δράσεις σχετικά με την ανάπτυξη του τουρισμού.

- Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο προγραμματισμού, το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-20 (το νέο ΕΣΠΑ) ως το εργαλείο που προσφέρει τις προϋποθέσεις στήριξης αυτής της στρατηγικής, τους πόρους και το πρόγραμμα.

- Την αλλαγή και την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό μέσω μιας συγκροτημένης επικοινωνιακής στρατηγικής ως το μέσο που αποδομεί όλα τα στερεότυπα που διαμορφώθηκαν στην περίοδο της κρίσης και προβάλει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...