Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό εντοπίζει ο Γ. Νικητιάδης

Στις προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων στον χώρο του τουρισμού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας σήμερα σε ημερίδα του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με θέμα: «Ευκαιρίες Επενδύσεων &Προοπτικές Ανάπτυξης Εν Μέσω Κρίσης.
Ο κ. Νικητιάδης, αναφερόμενος στο επενδυτικό περιβάλλον που δημιουργείται στην Ελλάδα, επισήμανε επτά (7) τομείς στους οποίους η κυβέρνηση προχωρά με γοργά βήματα, στις ιδιωτικοποιήσεις περιφερειακών αεροδρομίων, στις ιδιωτικοποιήσεις λιμενικών υποδομών, στη δημιουργία υδατοδρομίων, στην ανάπτυξη υποδομών και Εγκαταστάσεων Θαλάσσιου Τουρισμού (Προβλήτες, Κρουαζιεροπλοίων και Μαρίνες), στην ανάπτυξη των φυσικών ιαματικών πόρων, στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων και στην ειδική υποστήριξη των επενδυτών στις διαδικασίες αδειοδοτήσεων με νομοθετικές διατάξεις One Stop Shop.
«Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν το μακρινό μέλλον είναι ήδη υπό επεξεργασία» σημείωσε ο κ. Νικητιάδης, αναφέροντας ότι οι αντίστοιχες προκηρύξεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα ανακοινωθούν από το πρώτο εξάμηνο του 2012.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην ομιλία του αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού με ορίζοντα το 2020, που όπως είπε αποβλέπει μεταξύ άλλων στη δημιουργία σταθερού επενδυτικού και φορολογικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, στην απλοποίηση της γραφειοκρατίας (έκδοση και επανέκδοση αδειών, διαδικασίες fast track, διαδικασίες θεώρησης), αλλά και στην ανάπτυξη νέων δυναμικών αγορών - την Κίνα, την Ινδία, την Βραζιλία - καθώς και νέων ομάδων από παραδοσιακές αγορές - συνταξιούχοι, φοιτητές κ.α.
Τέλος ο υφυπουργός, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που είχε φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα, καταγράφοντας αύξηση στις αφίξεις που υπερβαίνει το 10% σε σχέση με πέρυσι, με περισσότερους από 16,5 εκατομμύρια τουρίστες, αλλά και στη σημαντική αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό. Ειδική αναφορά έκανε για το τουριστικό ρεύμα από Γαλλία προς Ελλάδα, το οποίο άλλη μία χρονιά κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...