Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Σε οικονομικό αδιέξοδο εκατοντάδες μικρά ξενοδοχεία

Λόγω άνισης μεταχείρισης από τον Ο.Α.Ε.Ε.
"Με ποινική δίωξη απειλούνται 1.485 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων για τη μη καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών" αναφέρει ο κ. Δημήτρης  Πολλάλης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας καιΣύμβουλος Διοικούσας Επιτροπής Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Από το Νοέμβριο του 2010 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνης είχε δεσμευθεί, στη Διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των ξενοδόχων, που προκύπτει από την καταστρατήγηση του σχετικού νόμου ο οποίος εξαιρεί τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, δυναμικότητας 10 δωματίων, από την υποχρεωτική ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε.

Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η σχετική διάταξη από τον υπουργό η οποία θα επέτρεπε στους ξενοδόχους, δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων, τη θεώρηση βιβλίων και στοιχείων στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., χωρίς την ασφαλιστική ενημερότητα του Ο.Α.Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες εκ των προαναφερθέντων μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών μονάδων, υπό την πίεση του σημαντικού αυτού αντικινήτρου εξετάζουν, ως διέξοδο, την μετατροπή τους σε ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...