Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: Ξένοι υποκλέπτουν το έργο των τουριστικών λεωφορείων

Τουριστικά λεωφορεία με πινακίδες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής κοινότητας, έχουν κατακλύσει την εγχώρια αγορά και υποκλέπτουν παράνομα, καθ’ υπέρβασιν της κείμενης νομοθεσίας, το έργο των Ελλήνων επαγγελματιών, τονίζει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. και Τομεάρχης Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στην ερώτησή του αναφέρει τα εξής: «Τελευταία, τουριστικά λεωφορεία με κοινοτικές πινακίδες κυκλοφορούν στη χώρα μας και έχουν κατακλύσει την εγχώρια αγορά καθ’ υπέρβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Είναι εγκληματικό τουριστικά λεωφορεία αμφιβόλου ποιότητας με Βουλγαρικές ή άλλες κοινοτικές πινακίδες να υποκλέπτουν το έργο των ελληνικών, να ωθούν τους Έλληνες ιδιοκτήτες στην ανεργία και να στερούν το Ελληνικό Δημόσιο από ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές οδηγών, τέλη κυκλοφορίας κλπ.

Ο Κοινοτικός Κανονισμός προβλέπει άμεσα κυρώσεις στους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων που τον παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση, υποκλέπτοντας έτσι σημαντικότατο έργο από τα ελληνικά.

Διαπιστώνεται όμως μια απίστευτη κωλυσιεργία από πλευράς του Υπουργείου στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει τις ποινές σε όσα τουριστικά φέρουν κοινοτικές πινακίδες και παρέχουν έργο πέραν του προβλεπόμενου χρονικού ορίου (10 ημέρες το μήνα και μέχρι δύο μήνες το χρόνο αθροιστικά).

Έτσι παρατηρείται συχνά και το φαινόμενο οι παραβάτες να εξαπατούν τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της χώρας μας, οι οποίες πολλάκις έχουν και άγνοια του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...