Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η Amadeus βελτιώνει την πρόσβαση για ακόμη εννέα αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους το 2011

Norwegian Air Shuttle Boeing 737-8Q8 LN-NOL at...Image via WikipediaΗ Amadeus, ο κορυφαίος συνεργάτης της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε πρόσφατα τη σύναψη εννέα συμφωνιών διανομής με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, που θα βελτιώσουν την πρόσβαση των ταξιδιωτικών γραφείων στο inventory, το πρόγραμμα δρομολογίων και τους ναύλους  τους σε πάνω από 74 εκ. θέσεις που πωλούνται ετησίως από αυτές  τις εννέα εταιρείες.     

Η Amadeus έχει υπογράψει συμφωνίες διανομής με τις Air Arabia (Maroc), Air Méditerranée, flydubai, Porter Airlines και Vision Airlines. Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες θα διατίθενται πλέον για κρατήσεις από τα ταξιδιωτικά γραφεία που χρησιμοποιούν το σύστημα της Amadeus.

Η Porter Airlines υπέγραψε επίσης μια συμφωνία πλήρους περιεχομένου, μαζί με την Frontier Airlines, εταιρεία της Βόρειας Αμερικής. Στην Ευρώπη, η airberlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας και η Norwegian Air Shuttle, μια Σκανδιναβική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, επέκτειναν τη σχέση τους με την Amadeus και ανανέωσαν τις υπάρχουσες συμφωνίες τους.

“Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε και να εγγυόμαστε παγκόσμια πρόσβαση στα ταξιδιωτικά γραφεία στην πιο ολοκληρωμένη σειρά ναύλων, δρομολογίων και inventory,” σχολίασε ο κ. David Doctor, Διευθυντής του Τμήματος Διανομής Αεροπορικών Εταιρειών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Amadeus. “Επιπλέον, οι αεροπορικές εταιρείες στο σύστημα της Amadeus μπορούν να βελτιώσουν τα περιθώρια κέρδους στοχεύοντας σε υψηλότερη απόδοση των business επιβατών και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε νέα τμήματα της αγοράς. Πολλές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους αρχίζουν πλέον να διανέμουν το περιεχόμενό τους μέσα από τα ταξιδιωτικά γραφεία για να αυξήσουν τα έσοδά τους,” πρόσθεσε.  

Τα δύο τρίτα των παγκόσμιων κρατήσεων αεροπορικών εταιρειών στο σύστημα της Amadeus πραγματοποιούνται από τα ταξιδιωτικά γραφεία και κατά μέσο όρο η απόδοση από κάθε κράτηση είναι 66% υψηλότερη στο κανάλι του ταξιδιωτικού γραφείου από αυτή στην ίδια την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας.

Νωρίτερα φέτος, η Amadeus εφάρμοσε επίσης μια λύση που επιτρέπει στην Germanwings να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες e-ticketing μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων, χωρίς όμως να προσθέτει περιπλοκότητα στις λειτουργίες της. Όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία  που χρησιμοποιούν το σύστημα της Amadeus μπορούν να πραγματοποιούν κρατήσεις, να εκδίδουν εισιτήρια και να πραγματοποιούν αλλαγές στις πτήσεις της Germanwings, ακόμη και μετά την έκδοση του εισιτηρίου. Η διαδικασία κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων είναι απρόσκοπτα συνδεδεμένη με τη ροή εργασίας των ταξιδιωτικών γραφείων και τα συστήματα mid και back-office.
“Όσο ευκολότερο είναι για τα ταξιδιωτικά γραφεία να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, τόσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος των κρατήσεων που θα επιτύχουν οι εταιρείες αυτές,” κατέληξε ο κ. Doctor. 

Οι συνολικές κρατήσεις αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που έχουν πραγματοποιηθεί από ταξιδιωτικά γραφεία που χρησιμοποιούν το σύστημα Amadeus αυξήθηκαν κατά 21% στο πρώτο μισό του 2011, σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2010. Περίπου 70 αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους διατίθενται πλέον για κρατήσεις από το σύστημα της Amadeus, μεταξύ των οποίων οι AirAsia, easyJet, Virgin America και WestJet.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...