Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πώς θα επιτευχθεί ο στόχος των 24 εκ.ευρώ τουριστών στην Ελλάδα έως το 2021

 – Τι αναφέρει μελέτη της McKinsey & Company για το ΣΕΤΕ


Την ανάγκη να επενδύονται 3,3 δις ευρώ σε ετήσια βάση για τα επόμενα 8 χρόνια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 24 εκατομμυρίων τουριστών και των 31 με 33 δις ευρώ συνολικών άμεσων εσόδων έως το 2021 διατυπώνει η έκθεση «Τουριστικός Στρατηγικός Σχεδιασμός 2021: ο Οδικός Χάρτης Υλοποίησης» που εκπόνησε η McKinsey & Company για λογαριασμό του ΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση, με την επίτευξη αυτών των στόχων ο ελληνικός τουρισμός θα συνεισφέρει περίπου το 20% του ΑΕΠ της χώρας.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να επενδύσει στο σύνολο περίπου 22 δις ευρώ και η Πολιτεία να συμβάλει επιπλέον στην επένδυση με πόρους από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2021.

Η μελέτη έχει ήδη καταγράψει το 70% του συνόλου των επενδύσεων που χρειάζονται, με την πλειοψηφία τους να πρέπει να υλοποιηθεί στον τομέα των υποδομών (καταλύματα, μεταφορές και υποστηρικτικές λειτουργίες), καθώς και σε επίπεδο περιφερειακής ανάπτυξης προϊόντων.
Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 12ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Το Συνέδριο θα χαιρετήσουν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης και η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...