Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Οι παραλίες της Σκιάθου στο World Travel Market

Το νησί της Σκιάθου έχει αναρτηθεί σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα του World Travel Market, της διεθνούς έκθεσης του Λονδίνου, η οποία αποτελεί κορυφαίο θεσμό.

Συγκεκριμένα, άποψη του Κάστρου της Σκιάθου φωτογράφησε η Christina Maria Huidu, ένθερμη φίλη του νησιού, η οποία με τη συγκεκριμένη φωτογραφία, ανακηρύχτηκε νικήτρια στο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας του World Travel Market, για την καλύτερη παραλία του κόσμου.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία εκλέχτηκε, σημειωτέον, ως μια από τις καλύτερες, σε σύνολο 760 που στάλθηκαν στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου και είναι πλέον η κεντρική φωτογραφία, το εξώφυλλο δηλαδή στο facebook του διεθνούς θεσμού, δίνοντας πλέον σε όλους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια υπέροχη παραλία της Σκιάθου.

Οι ιθύνοντες του Δήμου Σκιάθου κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη επιτυχία, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα μια ακόμη ευκαιρία για διεθνή προβολή του νησιού, το οποίο έχει αναπτύξει, σημειωτέον, ισχυρούς δεσμούς με τη βρετανική αγορά γενικότερα. Στο μεταξύ, η διεθνής έκθεση του Λονδίνου βρίσκεται προ των πυλών και θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 4 έως 7 Νοεμβρίου, με την συμμετοχή εκθετών απ' όλο τον κόσμο.

Η Σκιάθος, όπως και η Σαντορίνη, θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο, παρουσιάζοντας σε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τις ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του νησιού στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market του Λονδίνου είναι προγραμματισμένη και το 2014, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της τουριστικής δράσης της επόμενης χρονιάς.

Οι συμμετέχοντες στην παραπάνω έκθεση προσδοκούν αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Αγγλία, ενώ όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου «τα μηνύματα που έρχονται από την Αγγλική αγορά είναι θετικά. Η Αγγλική αγορά είναι φέτος ανεβασμένη. Εχουμε προσδοκίες ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη και άνοδος των τουριστών από τη συγκεκριμένη χώρα».

Η αγγλική αγορά βρίσκεται σε υψηλή θέση σε σχέση με τον εισαγόμενο τουρισμό, παρότι σημειώθηκαν διακυμάνσεις στη διάρκεια της φετινής τουριστικής σεζόν, οι οποίες υπογραμμίζουν, σύμφωνα με την άποψη ορισμένων, την ανάγκη υιοθέτησης νέου σχεδιασμού και τουριστικών δράσεων ενδεχομένως.

Οι προτάσεις προβολής του νησιού στη διάρκεια της νέας χρονιάς, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την προβολή τουριστικού ντοκιμαντέρ του νησιού καθώς και διαφημιστικών σποτ σε κανάλια του εξωτερικού, σε εκπομπές τουριστικού ενδιαφέροντος, σε φεστιβάλ, σε εκθέσεις και σε δορυφορικά δίκτυα, σε τηλεοπτικούς σταθμούς και σε εκδηλώσεις της ομογένειας.

Παράλληλα προτείνεται η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου και σε πανελλαδικό επίπεδο, με προβολή του ντοκιμαντέρ του νησιού σε περιφερειακά και πανελλαδικά κανάλια, καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές τουριστικού ενδιαφέροντος. Σημαντική θέση στον προγραμματισμό δράσης του Δήμου Σκιάθου για τη νέα χρονιά, κατέχει, εξάλλου, η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η θέση του νησιού στο διεθνή τουριστικό χάρτη.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...