Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η Όλγα παρουσιάσε το “εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό” στον Ράιχενμπαχ

Στις πρωτοβουλίες του υπουργείου, για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών εγκρίσεως επενδύσεων, της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, της περαιτέρω ανάπτυξης των ειδικών μορφών τουρισμού, της κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας και της τουριστικής εκπαίδευσης, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο με τον επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, η υπουργός, επισήμανε τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στον τουριστικό τομέα και επιλύουν χρόνια προβλήματα του κλάδου.

Παράλληλα παρουσίασε τις πολιτικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την εισαγωγή νέων τουριστικών προϊόντων και την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, που θα διευκολύνει τις επενδύσεις.

Η κ. Κεφαλογιάννη, παρουσιάζοντας το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό, τόνισε στο συνομιλητή της, ότι τα πρώτα μηνύματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι ενθαρρυντικά.

Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα της ορθής χρηματοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων μέσω του νέου ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα. Η υπουργός επισήμανε την ανάγκη χρηματοδότησης των τουριστικών επενδύσεων, μέσω των τραπεζών, και τόνισε ότι επιβάλλεται να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά με την ενεργοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα στον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό. Για το συγκεκριμένο θέμα η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και άμεσα θα προχωρήσει στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον ιατρικό τουρισμό. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη πρωτοβουλία καθώς μεταξύ άλλων θα επιλύει και ειδικά ασφαλιστικά ζητήματα, που σχετίζονται με την ανάπτυξη της ειδικής αυτής μορφής τουρισμού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης. Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε την αναβάθμιση του θεσμού, με την ενσωμάτωση των Σχολών Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο υπουργείο Τουρισμού.

Επιπλέον η υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση διασύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, την απασχόληση και την πρακτική εξάσκηση των νεοεισερχομένων στον τουριστικό κλάδο.

Τέλος η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με την Στατιστική Υπηρεσία, αξιοποιεί το «Παρατηρητήριο Τουρισμού», αναφορικά με τις επιδράσεις που έχουν τα τουριστικά προϊόντα στο οικονομικό, κοινωνικό περιβάλλον και την ανάπτυξη δεικτών αειφόρου τουρισμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος και Γιάννης Πυργιώτης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης και η επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Ζωρζέτα Λάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...