Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορέας για το Travelife


To Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ Γλυφάδας καλωσορίζει μια νέα ιδέα, τη Βιωσιμότητα στον Τουρισμό, και την προσφέρει στους σπουδαστές του, σε συνεργασία με τον ΗΑΤΤΑ (τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων).

Ο ΗΑΤΤΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο “CSR Tour”, στα πλαίσια του οποίου θα μεταφερθεί στην Ελλάδα το πολύ γνωστό στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες και ευρέως αποδεκτό (και από την Ε.Ε.) σύστημα κατάρτισης και πιστοποίησης για βιωσιμότητα στον τουρισμό TRAVELIFE, για τα τουριστικά γραφεία.  Το Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ Γλυφάδας ενσωματώνει την κατάρτιση του TRAVELIFE στο πρόγραμμα μαθημάτων του, μέσω της οποίας οι σπουδαστές του θα μάθουν πώς να υποστηρίξουν ένα τουριστικό γραφείο (τον μελλοντικό εργοδότη τους ή και το δικό τους) στη διαδικασία για την επίτευξη της βιωσιμότητας και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η οποία θα τού προσφέρει προστιθέμενη αξία και θα το ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Η πιστοποίηση που θα λάβουν οι σπουδαστές μας στο τέλος της  κατάρτισής τους στο TRAVELIFE, και μετά τη σχετική εξέταση, θα είναι αναγνωρισμένη από τον ΗΑΤΤΑ.

Στα πλαίσια των παραπάνω, πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου η εκπαίδευση των εκπαιδευτών του TRAVELIFE στο Monnickendam της Ολλανδίας, στην οποία συμμετείχαν οι Σύνδεσμοι Τουριστικών Γραφείων-εταίροι στο παραπάνω έργο και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα-συνεργάτες τους στο έργο αυτό, από χώρες όπως η Ολλανδία, η Κροατία, η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Πολωνία η Λετονία και η Φινλανδία.

Από το Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ Γλυφάδας συμμετείχε η καθηγήτρια του τομέα Τουρισμού, κα Πολύμνια Παναγιωτοπούλου.

Το Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ Γλυφάδας είναι πλέον πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορέας για το Travelife στην Ελλάδα και παρέχει στους καταρτιζόμενούς του τη δυνατότητα δωρεάν πιστοποίησης σε έναν -νέο για τη χώρα μας- τομέα, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να καλύψει τις μελλοντικές τάσεις και ανάγκες του κλάδου του Τουρισμού και να κάνει τους σπουδαστές του ανταγωνιστικούς στην απαιτητική αγορά εργασίας της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...