Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό σήμερα και αύριο στην Αθήνα

Το διεθνές συνέδριο «Mediterranean Luxury Travel Summit 2013» πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα 


«Περιφερειακή συνεργασία & Ανάπτυξη» είναι ο τίτλος του διεθνούς συνεδρίου «Mediterranean Luxury Travel Summit 2013» με ομιλητές τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, που διοργανώνεται σήμερα και αύριο, στην Αθήνα.

Στο συνέδριο «Mediterranean Luxury Travel Summit 2013» το οποίο πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στην Αθήνα, διεθνούς κύρους επαγγελματίες του κλάδου θα συζητήσουν και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στον τουρισμό πολυτελείας.

Ανάμεσα στους επιβεβαιωμένους ομιλητές βρίσκονται σημαντικά ονόματα όπως η υπουγός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία και θα ανοίξει το συνέριο, και στη συνέχεια ο Egemen Bağış αρμόδιος υπουργός για θέματα ΕΕ και Επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, θα μιλήσει για τα οφέλη και την σημασία της συνεργασίας στην περιοχή.

Στο συνέδριο θα απευθύνουν ομιλίες επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσίωτης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λιβαδάς.

Το ζήτημα της εποχικότητας θα θίξει στην ομιλία του ο Thomas Willms, αντιπρόεδρος και περιφερειακός διευθυντής των Starwood Hotels για την Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπη.

Επενδύσεις στον τουρισμό

Στην ειδική θεματική ενότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό και τις υποδομές θα μιλήσει ο Ferit F. Sahenk, πρόεδρος του Dogus Group της Τουρκίας ενώ για τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα ενός προορισμού θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων και ο Kevin Clapson, Επικεφαλής, του Tripadvisor για την Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Επίσης, θα παρευρεθεί ο Καθηγητής Ray Iunius, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Marketing του παγκοσμίου φήμης Ecole Hôtelière της Λωζάννης, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο για τα ανώτατα στελέχη στους τομείς της εξυπηρέτησης και της φιλοξενίας.

Ο Γιώργος Συμεωνίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Linkwise θα δώσει μια εικόνα των εξελίξεων που έρχονται και θα παρουσιάσει το “Future of Travel” μια ιδέα για το πώς οι τεχνολογίες πληροφοριών αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργούμε και τον τρόπο της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Για την σημασία της Μεσογειακής πολιτιστικής κληρονομίας στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη θα παρουσιάσει η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Κα Λίνα Μενδώνη, ο Yesim Gürer Oymak, Διευθυντής του Μουσικού Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης και η Nikki White, Επικεφαλής Βιωσιμότητας και Προορισμών της ABTA The Travel Association

Τέλος κεντρική ομιλία με θέμα το πώς η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να ωφελήσει το τουριστικό προϊόν θα απευθύνει ο Costas Christ, Αρχισυντάκτης στο National Geographic Traveler & Πρόεδρος της επιτροπής για τα βραβεία ‘Tourism for Tomorrow’ του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τον Τουρισμό (World Travel and Tourism Council).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...