Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Τα Ιόνια Νησιά Καλύτερος Προορισμός της έκθεσης BMT

Πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη η έκθεση τουρισμού Βorsa Mediterranea del Tourismo". Είναι η μεγαλύτερη στη νότια Ιταλία και  προσελκύει μεγάλο αριθμό εκθετών. Η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών συμμετείχε μέσω του ΕΟΤ σε περίπτερο 160 τ.μ με stand για κάθε νομό.

Τα Ιόνια Νησιά ανάμεσα σε 800 εκθέτες, βραβεύτηκαν ως ο καλύτερος προορισμός της έκθεσης και η ΕΤΙΝ για την οργανωτική αρτιότητα της συμμετοχής. Το βραβείο παρέλαβε από το διευθυντή της έκθεσης BMT κ. , ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΙΝ κ. Παναγιωτης Σκληρός.

Και για την φετινή χρονιά, αλλαγές ως προς την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Ιταλών δεν αναμένονται, κυρίως λόγω των οικονομικών συγκυριών. Τα κράτη προσπαθούν να κρατήσουν τις δυνάμεις τους η να περιορίσουν τις όποιες απώλειες. Οι Ιταλοί προτιμούν τις indivintual διακοπές σε ποσοστό 60%. Το υπόλοιπο 40% κινείται μέσω Tour Operators. Στην κεντρική και νότια Ιταλία υπάρχουν περίπου 110 Tour Οperators που διακινεί ο καθένας περίπου 60.000 άτομα ετησίως. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εισερχόμενων Ιταλών τουριστών στην Ελλάδα, άνω του 60% προέρχεται από την κεντρική και κυρίως τη νότια Ιταλία.

Το 2008 1.200.000 Ιταλοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα, ενώ το 2009 1.353.000. Οι διανυκτερεύσεις το 2008 ήταν 10.476.000, ενώ το 2009 12.310.000 και ο τζίρος το 2008, 867 εκατ. ευρώ. Το 2009, 874 εκατομ. ευρώ. Εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών και του ΣΕΕΝ επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΠΙΝ και εξέθεσαν τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα περίοδο.

Ο διευθυντής ΕΟΤ Ρώμης κ. Μ. Σκληβανιώτης, δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από το ελληνικό κράτος με κατεύθυνση την αύξηση του ρεύματος τουριστών μέσω στρατηγικών κινήσεων.

Σε ειδική αίθουσα της έκθεσης διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ Ρώμης Workshop με θέμα τον Τουρισμό Πολυτελείας. Στο Workshop συμμετείχαν ξενοδοχεία πολυτελείας από όλη την Ελλάδα. Το περίπτερο επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι και TO. Η ΕΤΙΝ παρέδωσε στον κ. Σκληβανιώτη προσκλήσεις της Γενικής Γραμματείας της ΠΙΝ κας Βασιλικής Αλεξανδρίδου προς δημοσιογράφους με σκοπό να επισκεφθούν τα νησιά του Ιονίου και να αρθρογραφήσουν για αυτά.

Στα πλαίσια των ενεργειών για την ενίσχυση του Ιταλικού τουριστικού ρεύματος προτάσεις του ΕΟΤ Ρώμης για ειδικές εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στην Γ.Γ. της ΠΙΝ κας Βασιλικής Αλεξανδρίδου.

Παρέστη για την Κέρκυρα ο Π. Κουβάς Νομαρχιακός Σύμβουλος, και οι υπάλληλοι της ΝΑΚ, Γ. Παπαβλασόπουλος και Σ. Τριβυζά. Για την Ζάκυνθο η κα Μ. Γεωργομανώλη και Α. Αγαλιώτης και Μ. Μπολίδης. Για την Κεφαλονιά ο Μ.Κλαουδάτος εκπρόσωπος της ΝΑΚ και η Ι. Γεωργοπουλου - Δαμίκου και ο Π.Δαμίκος.

Την ευθύνη του περιπτέρου είχε η ΕΤΙΝ. Για την ΕΤΙΝ ο Δ.Σ, Π.Σκληρός και Σ. Θύμης.

Τατιάνα Ρόκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...