Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

 Αύξηση στις αφίξεις στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Με μία μικρή άνοδο στις αφίξεις "έκλεισε" το πρώτο πεντάμηνο του 2012 στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Συγκεκριμένα, σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα, από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2012 παρουσιάστηκε μία αύξηση της τάξεως του 1,5% στις αυξήσεις, γεγονός το οποίο χαρακτηρίζει θετικό "αν αναλογιστούμε το γενικότερο κλίμα της χώρας και τις δυο φορές που είχαμε τις εκλογές" ο αερολιμενάρχης Αχιλλέας Τοπούζας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι "στον εισερχόμενο τουρισμό (incoming) υπήρξε αύξηση 10% και με την αναμενόμενη μείωση στις πτήσεις του εσωτερικού καταφέραμε να κλείσουμε με +1,5%".

Οσον αφορά το μήνα Μάιο αύξηση παρατηρήθηκε από την Τουρκία, και μάλιστα σε δεκαπλάσιο ποσοστό εν συγκρίσει με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, από Ιταλία, από Ουκρανία στο +44%, από Σουηδία 33% και από Ρωσία 7,5%. Ο λόγος που ήταν μικρή η αύξηση από τη συγκεκριμένη αγορά είναι ότι δεν είχαν ανοίξει όλες οι γραμμές, οι οποίες θα άνοιγαν έως το τέλος Ιουνίου. Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε και από Κύπρο, στο +73%, και αυτό οφείλεται στη σύνδεση της Ryanair με Πάφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...