Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΡΟΔΟΣ: Μειωμένη κατά 10% ήταν η τουριστική κίνηση

Μειωμένη κατά 10% ήταν η τουριστική κίνηση στη Ρόδο τον περασμένο μήνα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοινώθηκαν από εκπροσώπους του αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας».

Συνολικά, με πτήσεις τσάρτερ επισκέφθηκαν τη Ρόδο τον Ιούνιο 271.718 τουρίστες, ενώ πέρυσι την είχαν επισκεφθεί 301.641 άτομα. Οι περισσότερες από τις τουριστικές αγορές κατέγραψαν πτώση τον μήνα που πέρασε, όμως την πρωτιά στα ποσοστά κατέχουν η Πολωνία, η Ιταλία και η Σλοβακία. Πτωτική ήταν η πορεία του τουριστικού ρεύματος και από τις δύο κυριότερες αγορές την Αγγλική και τη Γερμανική.

Στον αντίποδα, θετικό ήταν το πρόσημο της κίνησης από Νορβηγία και Ρωσία, ενώ επίσης αύξηση σε μικρά όμως ποσοστά κατέγραψαν οι περισσότερες πρώην ανατολικές χώρες.

Παρά τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν οι παραδοσιακές αγορές για τη Ρόδο, εξακολουθούν να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις με μία μικρή διαφορά τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη δεύτερη θέση.

Συγκεκριμένα, ενώ η Αγγλία είναι αδιαμφισβήτητα η πρώτη δύναμη, η Ρωσία είναι εκείνη που έκανε την έκπληξη εκτοπίζοντας τη μέχρι πρότινος Γερμανία από τη δεύτερη θέση, τον ίδιο μήνα πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...