Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Όλγα Κεφαλογιάννη: Μοχλός εξόδου από την κρίση ο τουρισμός

Tην πεποίθηση ότι ο τουρισμός μπορεί να καταστεί ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας και κύριος μοχλός εξόδου από την κρίση επανέλαβε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα του συνεδρίου του Economist. 

Αναφερόμενη στις δράσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο του τουρισμού, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα κατατεθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τόσο μεσοπρόθεσμες, για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος εφέτος, όσο και μακροπρόθεσμες για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Η υπουργός Τουρισμού μίλησε απουσία πολιτικής το προηγούμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι ο τουρισμός βρίσκεται εφέτος σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Δίνοντας ένα περίγραμμα των δράσεων που θα αναληφθούν, σημείωσε ότι θα υπάρξει άμεσα ενεργοποίηση της επιτροπής κρίσεων, αλλά και θα καταβληθούν προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή λειτουργία της εταιρείας Μάρκετινγκ, προϊόν της συνεργασίας του ΕΟΤ και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Παραμένοντας στις μεσοπρόθεσμες πρωτοβουλίες του νεοσύστατου υπουργείου, η κ. Κεφαλογιάννη ανάφερε ότι θα υπάρξουν και επικοινωνιακές πρωτοβουλίες για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στις αγορές του εξωτερικού, που ήδη καταγράφεται πρόβλημα με τις κρατήσεις.

Στην παρέμβαση του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, υπογράμμισε ότι ο τουρισμός είναι το «πετρέλαιο» της Ελλάδας και ζήτησε την ευόδωση συγκεκριμένων μέτρων για την ανάπτυξή του, όπως μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, μείωση του σπατόσημου κατά 50%, καθώς και την επίλυση του θέματος της Visa Σέγκεν. Για την πορεία της τουριστικής κίνησης την εφετινή περίοδο, ο κ. Ανδρεάδης επισήμανε ότι 40 μέρες πολιτικής αστάθειας οδήγησαν σε 1 εκατομμύριο ακυρώσεις κρατήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...