Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Για καθημερινούς ελέγχους στις τουριστικές περιοχές διαβεβαιώνει o Νικολόπουλος

Τη διαβεβαίωση ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας θα προβαίνουν σε εντατικούς και καθημερινούς ελέγχους στις τουριστικές περιοχές καθ΄ όλη την τουριστική περίοδο, έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Νικολόπουλος στο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων με το οποίο είχε σήμερα συνάντηση.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Μιχάλης Χάλαρης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στο σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, όπως η μετενέργεια, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων η πρακτική άσκηση ανέργων από την Ανατολική Ευρώπη που εργάζονται στα ξενοδοχεία με τριτοκοσμικές αποδοχές, η ανασφάλιστη εργασία, η παράνομη και αδήλωτη εργασία σε ορισμένες τουριστικές περιοχές.

Ο κ. Νικολόπουλος συναντήθηκε επίσης με αντιπροσωπεία της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ζήτησαν την απλούστευση των διαδικασιών που αφορούν τη λειτουργία των τουριστικών γραφείων, των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων και των σκαφών αναψυχής.

Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε, ότι εξετάζεται η δυνατότητα κατάργησης γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν το βιβλίο δρομολογίων, ρεπό κ.α.

Ακόμη, ότι δρομολογείται ο υποχρεωτικός έλεγχος μέσω ηλεκτρονικού ταχογράφου και η εφαρμογή του ΕΚ 561 που διασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο στην εργασία και την απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...