Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Εξαπάτηση 2 εκατ. ευρώ σε βάρος διεθνούς αεροπορικής εταιρείας

Για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, σε βάρος διεθνούς αεροπορικής εταιρείας κατηγορούνται άνδρας και γυναίκα, Έλληνες, οι οποίοι αναζητούνται και με τη συνδρομή της Europol.

Σύμφωνα με μήνυση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, η κατηγορουμένη γυναίκα, εμφανιζομένη ως σύζυγος ανώτατου Αξιωματούχου, μεσολάβησε στην εταιρεία για την πρόσληψη του συνεργού της ως πιλότου.

Τον Οκτώβριο του 2011, περίπου έναν χρόνο μετά την πρόσληψη, η αεροπορική εταιρεία, μέσω του υπαλλήλου της – πιλότου, ζήτησε από τη «σύζυγο του Αξιωματούχου» να μεσολαβήσει για έγκριση δανείου ύψους 2.000.000 ευρώ από ελληνική τράπεζα.

Εκείνη, αφού ζήτησε και έλαβε από την εταιρεία 50.000 ευρώ, προκειμένου μέσω «γνωριμιών» της να βοηθήσει στην εκταμίευση του δανείου, εξαφανίστηκε μαζί με τον συνεργό της.

Στο πλαίσιο της έρευνας από την υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και ύστερα από ψηφιακή ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του άνδρα κατηγορουμένου, για τον οποίο εκδόθηκαν αναζητήσεις μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας EUROPOL, καθώς εντοπίστηκε στο εξωτερικό, ενώ αναζητείται η συνεργός του.

Η δικογραφία, για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...