Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Νικητιάδης: Χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη συντομότερη θεώρηση VISAS

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις θεωρήσεις VISA , ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    «Με έκπληξη παρακολούθησα τις δηλώσεις της νέας Υπουργού Τουρισμού κας Κεφαλογιάννη που στοχεύουν στην απαξίωση του έργου που έγινε στον Τουρισμό τα τελευταία δυο χρόνια και τις δηλώσεις της κυβέρνησης για απλούστευση διαδικασιών και δήθεν νέων μηχανισμών του ΥΠΕΞ και του Υπουργείου Τουρισμού για να προωθηθεί ο Τουρισμός της χώρας. Προς αποκαταστάση της αλήθειας πρέπει να διευκρινίσω τα εξής :
Όταν άλλαξε η κυβέρνηση λειτουργούσαν 15 VISA CENTERS σε 5 χώρες και είχε δρομολογηθεί με σχετικές συμφωνίες το άνοιγμα άλλων 34 VISA CENTERS ώστε να υπάρχουν 49 γραφεία σε 17 χώρες. Η υλοποίηση των συμφωνιών ήταν θέμα χρόνου. Η σημερινή κυβέρνηση ξεκινάει από εκεί.
Τα προξενεία μας και ειδικώς της Μόσχας όχι μόνο απλούστευσε τις διαδικασίες για έκδοση VISA, αλλά έφθασαν στο σημείο να εκδίδουν VISA σε 48 ώρες (για εκτός Σένγκεν χώρες) τα τελευταία 2 χρόνια.
Στο γραφείο του πρώην Υφυπουργού Τουρισμού λειτουργούσε ατύπως Μεικτή Επιτροπή με προεδρεύοντα τον Υφυπουργό, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΞ κ. Ζέπου και υπηρεσιακούς παράγοντες  από τα δύο Υπουργεία επιλύοντας πολλαπλά θέματα για τη θεώρηση VISA σε όλες τις εκτός Σένγκεν χώρες.
Η Επιτροπή αυτή έλαβε επίσημο χαρακτήρα με υπουργική απόφαση του πρώην ΥΠΕΞ κ.Δήμα , ο οποίος επέδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για την επέκταση των VISA CENTERS σε συνεργασία με τον πρώην Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η  εξαιρετική δουλειά που έγινε με τα VISA CENTERS στη Ρωσία και την απλούστευση των διαδικασιών επέφερε μεγάλες αφίξεις Ρώσων τουριστών στη χώρα μας. Το 2009 είχαμε 170.000 αφίξεις Ρώσων τουριστών, το 2010 έγιναν 370.000, το 2011 έφτασαν τις 700.000 και το 2012 θα ξεπεράσουν το 1.000.000 χάρη στη μεθοδική δουλειά που πραγματοποιήθηκε  για τη γρήγορη και  απλούστερη θεώρηση VISA.
Τα VISA CENTERS δεν έχουν αρμοδιότητα να θεωρούν VISA όπως ακούμε συχνά και μάλιστα από επίσημα χείλη, αλλά διευκολύνουν με την προετοιμασία των εγγράφων τα αρμόδια κατά τόπους Προξενεία που είναι οι μόνοι αρμόδιοι κρατικοί φορείς  για θεώρηση VISA για είσοδο στην Ελλάδα.
Χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη συντομότερη θεώρηση VISAS, αλλά χρειάζονται καινούργια βήματα που θα συνεχίσουν την δουλειά που έγινε επί δύο χρόνια και που δεν είναι χρήσιμο και σκόπιμο για τον τουρισμό μας να απαξιώνεται.
    Με την νέα Υπουργό Τουρισμού συναντήθηκα επί μακρόν μαζί με τους πρώην συνεργάτες μου και τους δικούς της συνεργάτες και την ενημέρωσα για όλα όσα έχουν γίνει. Της δήλωσα ότι θα είμαι διαρκώς στη διάθεσή της για να χτίσουμε όλοι μαζί για τον Τουρισμό. Όχι όμως απαξιώνοντας ένα έργο που τουλάχιστον συνέβαλε στο μεγαλύτερο ρεκόρ αφίξεων τουριστών (δεκαεξίμισι εκατομμύρια, 16.500.000) και εσόδων για τη χώρα μας από τον Τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...