Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Παρθενική πτήση της Ryanair στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Την παρθενική της πτήση από το αεροδρόμιο Χαν της Φρανκφούρτης προς τον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με ώρα άφιξης στις 10 το πρωί, εκτέλεσε σήμερα η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, μεταφέροντας...
180 επιβάτες, ενώ λίγο αργότερα επί ελληνικού εδάφους βρέθηκαν και άλλα 80 άτομα, από το Ρίγκε του Όσλο.

Τους πρώτους επιβάτες που μετέφερε η αεροπορική στη Θεσσαλονίκη, υποδέχθηκαν η διευθύντρια Πωλήσεων και Marketing της Ryanair, υπεύθυνη για τις αγορές Ελλάδας, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου και Ρουμανίας, Ίντα Μπουονάνο, ο αναπληρωτής πρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αερολιμενάρχης, Αχιλλέας Τοπούζας.

Η Ryanair που εκτελεί από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πέντε πτήσεις - Βρυξέλλες (Σαρλερουά), Λονδίνο (Στάνστεντ), Φρανκφούρτη (Χάν), Όσλο (Ρίγκε) και Στοκχόλμη (Σκάβστα) - αρχής γενομένης από τις 5 Μαΐου, θα εντάξει στο πρόγραμμά της άλλα δύο δρομολόγια, από και προς Μιλάνο και Ρώμη, τα οποία και θα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μπουονάνο. Με την ένταξη μάλιστα αυτών των δύο δρομολογίων, οι εκτιμήσεις της αεροπορικής εταιρίας αναφορικά με τη διακίνηση επιβατών από/προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, φθάνοντας έτσι τις 200.000 σε ετήσια βάση.

Και μπορεί η Ryanair από το τέλος Μαΐου του 2010 και για όλη την περσινή χρονιά να εκτελούσε από και προς την Ελλάδα μόλις επτά πτήσεις, αλλά το πτητικό της πρόγραμμα εμπλουτίστηκε το 2011 και σήμερα φθάνει σε 36, σύμφωνα με την ίδια.

Μεταξύ άλλων, η ίδια γνωστοποίησε ότι από το τέλος Μαΐου θα εκτελούνται από την εταιρία δύο νέα δρομολόγια προς Μιλάνο και Φρανκφούρτη, από το αεροδρόμιο των Χανίων. Πρόσθεσε δε ότι από τις 7 Ιουλίου η Ryanair θα προσγειώνεται και στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από το Λονδίνο, δύο φορές την εβδομάδα. Υπενθυμίζεται δε ότι η Ryanair έχει παρουσία και στα αεροδρόμια Βόλου, Ρόδου και Κω.

Προβλέπεται αυξημένη κίνηση επιβατών

Πάντως, χωρίς να επιθυμεί την αποκάλυψη συγκεκριμένων στατιστικών στοιχείων σχετικά με την πορεία της Ryanair στην Ελλάδα, που τον επόμενο μήνα συμπληρώνει ένα χρόνο παρουσίας, η κ. Μπουονάνο εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία της αεροπορικής, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά.

Και μπορεί το 2010, συγκριτικά με το 2009, να σημειώθηκε κάμψη 3,7% στη διακίνηση επιβατών στο «Μακεδονία» (περίπου 4 εκατ. επιβάτες), και το πρώτο τρίμηνο φέτος να καταγράφεται πτώση 15%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος αλλά ο αερολιμενάρχης του «Μακεδονία» Αχιλλέας Τοπούζας, «βλέπει» θετικό πρόσημο για φέτος.

Η αισιοδοξία του οφείλεται στην έναρξη και των νέων δρομολογίων από/προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και από τη ρωσική Αεροφλότ (Μόσχα-Θεσσαλονίκης ημερησίως) και τις Τούρκικες Αερογραμμές (Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκης, τέσσερις φορές την εβδομάδα).
imerisia.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...