Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

24% κάτω τα έσοδα των ξενοδόχων Λακωνίας..

Mani - Hellas - GreeceImage via Wikipedia
Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στη φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου Sparta Inn στη Σπάρτη, η 8η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας.
Μεταξύ των συμμετεχόντων προσκεκλημένων στη συνέλευση ήταν η πολιτευτή της ΝΔ Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας κ. Κώστας Μαρινάκος.
Η Συνέλευση καλύφθηκε δημοσιογραφικά από τους, Λεωνίδα Χονδρόπουλο “ρ/φ Πολιτεία” καθώς επίσης και Γιάννη Κωστιάνη από την “Apela
Στην εισήγηση του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις που προκάλεσε η οικονομική συγκυρία αλλά και σε όλους εκείνους τους αρνητικούς παράγοντες που αμαύρωσαν την εικόνα της χώρα μας στο εξωτερικό και που είχαν ως αποτέλεσμα την πτωτική τάση του τουρισμού κατά το 2010, με επιδόσεις ιδιαίτερα χαμηλές, τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εισπράξεων, με χαρακτηριστικό φαινόμενο τη μείωση των τιμών στις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και στον περιορισμός των ημερών παραμονής σε αυτές.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, η θερινή τουριστική περίοδος του 2010 για τον τουρισμό της Λακωνίας έκλεισε με πτώση των κρατήσεων της τάξεως του 13%, ενώ η κίνηση των εσόδων κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ήταν ανάλογα πτωτική και κυμάνθηκε σε ποσοστό 24%.
Κλείνοντας την εισήγησή του ο κ. Πολλάλης επισήμανε ότι, στους δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς που διανύουμε καλούμαστε να δημιουργήσουμε ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για τα χρόνια που έρχονται, ξεφεύγοντας από το σύνδρομο της εσωστρέφειας, αλλά και υποστηρίζοντας την άποψη ότι η  κρίση είναι μια ευκαιρία για ποιοτική ανάπτυξη.
Τέλος, με αφετηρία την ιδέα  της αλληλοϋποστήριξης των Πελοποννησιακών τουριστικών προορισμών,  αλλά και την καλλιέργεια “Περιφερειακής Συνείδησης”, ετέθη προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση η πρόταση για τη δημιουργία ενός αδελφοποιημένου  πυρήνα,  όλων των Ξενοδοχειακών Ενώσεων των Καλλικρατικών Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, με ενδεχόμενο τη σύσταση Ένωσης Ξενοδοχείων Πελοποννήσου, αποσκοπώντας στη σύνδεση όλων των ξενοδοχείων της Περιφέρειας, στη συνεργασία και στην ανταλλαγή απόψεων, στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησης των ξενοδόχων, στην ανάπτυξη ενός θεσμικού πλαισίου τουριστικής - κοινωνικής αλληλεγγύης και στην από κοινού αντιμετώπιση των πάσης φύσεως προβλημάτων.
Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την έγκριση της Έκθεσης Απολογισμού της Τριμελούς Ελεγκτικής Επιτροπής  για την οικονομική διαχείριση του έτους 2010 και απάλλαξε από κάθε ευθύνη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2010
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...