Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό

Συνάντηση δημάρχου Πάργας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος τη συνάντηση του με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη που έγινε στην Αθήνα, παρουσία του συμβούλου του Υφυπουργού Περικλή Βασιλάκη.Στη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής και ο κ. Λιόλιος κάλεσε τον υφυπουργό να επισκεφθεί την Πάργα στο πλαίσιο του σχεδιασμού της τουριστικής προβολής.

Κλειστό γυμναστήριο
Ακόμη ο δήμαρχος Πάργας ζήτησε την αρωγή του υφυπουργού σχετικά με την εξασφάλιση πόρων για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου στο Καναλλάκι, ενός έργου που όπως είπε θα δώσει διέξοδο στους νέους της ευρύτερης περιοχής. Το Αθλητικό κέντρο θα βάλει νέους στόχους για την περαιτέρω αξιοποίηση της νεολαίας της περιοχής μας σημείωσε ο δήμαρχος μας διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για μια βιώσιμη και αποτελεσματική αθλητική ανάπτυξη.

Τουριστική κίνηση

Ο κ. Λιόλιος γνωστοποίησε στον κ. Νικητιάδη όλες τις προσπάθειες που γίνονται από τη Δημοτική αρχή για την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος προκειμένου να γίνει η Πάργα ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς με ποιότητα, βιωσιμότητα και εξειδίκευση. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και στην διαφημιστική καμπάνια που γίνεται για την περιοχή σε πόλεις της Μακεδονίας προκειμένου να κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών να επιλέξουν την Πάργα για τις διακοπές τους όχι μόνο τις καλοκαιρινές αλλά και τις Πασχαλινές.Η πολιτική μας για την προβολή του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Πάργας αποκτά πλέον κομβική σημασία είπε ο δήμαρχος Πάργας και τόνισε ότι στήνουμε μια ενιαία στρατηγική επικοινωνίας θέλοντας έτσι να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, το φυσικό μας περιβάλλον, τον πολιτισμό μας, τα μνημεία μας».Την ίδια στιγμή αισιοδοξία επικρατεί στο Δήμο Πάργας για την πορεία του τουρισμού φέτος. Όπως ανέφερε ο κ. Λιόλιος από τις μέχρι τώρα κρατήσεις εκτιμάται πως η τουριστική κίνηση θα κινηθεί ανοδικά τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και εσόδων, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνονται είναι ιδιαίτερα θετικά. Η αύξηση, μάλιστα των προκρατήσεων που έγιναν από ταξιδιωτικά γραφεία της Ευρώπης αναμένεται ισοσκελίσει την εγχώρια απώλεια από τους ξένους επισκέπτες ενώ η Πάργα.Ήδη οι επιχειρηματίες προετοιμάζονται ώστε να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες το Πάσχα και όλα δείχνουν ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν λειτουργήσει τα περισσότερα ξενοδοχεία και τουριστικά καταστήματα για να δεχθούν τους πρώτους επισκέπτες . Να σημειώσουμε τέλος ότι η Πάργα αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους Ιταλούς, Άγγλους , Ολλανδούς, Γερμανούς και Τσέχους.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...