Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Νέες απεργίες στην Iberia

Iberias
Image by jmiguel.rodriguez via Flickr
Σε πέντε ακόμη 24ωρες απεργίες θα προχωρήσουν οι πιλότοι της Iberia, της μεγαλύτερης ισπανικής αεροπορικής εταιρείας, διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία μιας θυγατρικής χαμηλού κόστους από την εταιρεία.

Οι πιλότοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις απεργίες που έχει εξαγγείλει το προσωπικό εδάφους και τα πληρώματα καμπίνας στις 13, 17, 20, 24 και 29 Φεβρουαρίου.

Οι πιλότοι έχουν πραγματοποιήσει από το Δεκέμβριο επτά απεργίες, η κάθε μία από τις οποίες έχει οδηγήσει στην ακύρωση περίπου του ενός τρίτου των πτήσεων της Iberia.

Οι απεργίες αποτελούν αντίδραση στην απόφαση της Iberia να δημιουργήσει μία χαμηλού κόστους θυγατρική εταιρεία, την Iberia Express, εξαιτίας της οποίας αναμένεται να καταργηθούν 5.000 θέσεις εργασίας.

Στο μεταξύ, η ισπανική αεροπορική εταιρεία Spanair, η οποία διέκοψε τη λειτουργία της την προηγούμενη Παρασκευή, ζήτησε χθες Δευτέρα να υπαχθεί στο πτωχευτικό δίκαιο με ένα παθητικό άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα δικαστήριο της Βαρκελώνης «είναι αρμόδιο για να αποφασίσει για το αίτημα υπαγωγής στο πτωχευτικό δίκαιο. Η εταιρεία παρουσίασε παθητικό άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ» ανακοίνωσε δικαστική πηγή.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...