Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Άδεια τα καταλύματα στην Πρέβεζα τον Αύγουστο

Ανάμνηση και για τους επιχειρηματίες της Πρέβεζας η πληρότητα των καταλυμάτων για τον μήνα Αύγουστο.

Τα δωμάτια σε όλη την παράκτια ζώνη της Πρέβεζας και της Πάργας γεμίζουν μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ οι υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας θυμίζουν αρχές καλοκαιριού ή Σεπτέμβριο μήνα.

Σε δηλώσεις του στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης τοποθετεί την πτώση στο 40 και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και στο 50%.

"Παρότι έχουμε ρίξει τις τιμές και προσφέρουμε πολύ ελκυστικά πακέτα διακοπών σε συνδυασμό με το ότι στο Νομό της Πρέβεζας φτάνει κανείς με το αυτοκίνητό του χωρίς να χρειάζεται μεγάλα έξοδα μετακίνησης βλέπουμε τα δωμάτια και τα καταστήματα να γεμίζουν μόνο το Σάββατο και την Κυριακή", τονίζει ο κ. Χαλκίδης, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι εκείνοι που διανυκτερεύουν τελικά στην περιοχή ξοδεύουν πολύ λιγότερα από άλλες χρονιές.

Οι κρατήσεις είναι περιορισμένες, ενώ κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία δούλευαν με δελτία κοινωνικού τουρισμού παραμένουν ακόμη και τώρα, στην καρδιά του καλοκαιριού, σχεδόν άδεια. Δεδομένου ότι η σεζόν στην περιοχή διαρκεί έως το τέλος Αυγούστου οι επαγγελματίες δεν τρέφουν και πολλές ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαλκίδης το ενδιαφέρον των επισκεπτών κυρίως από την Βόρειο Ελλάδα για την Πρέβεζα είναι μεγάλο, ωστόσο η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν τα νοικοκυριά έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα τις διακοπές, έστω κι αν αυτές θα τους κοστίσουν πολύ λιγότερο, από άλλες χρονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...