Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Καταδίκη διευθύντριας και υπαλλήλου του ΕΟΤ Κ. Μακεδονίας για "φακελάκι"

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για διευθύντρια και υπάλληλο που έλαβαν, σύμφωνα με τις κατηγορίες, φακελάκι ύψους 2.500 ευρώ.

Καταδικάστηκαν και οι δύο σε ποινή φυλάκισης τρεισήμισι ετών, χωρίς αναστολή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενες έλαβαν "μίζα" προκειμένου να επιτρέψουν σε 35χρονο επιχειρηματία να λειτουργήσει το εστιατόριο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου του, στον Πλαταμώνα Πιερίας, μετά την ανάκληση της σχετικής άδειας.

Η 54χρονη διευθύντρια του ΕΟΤ στην περιφερειακή διεύθυνση του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη κρίθηκε ένοχη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση.

Από την άλλη, η 50χρονη υπάλληλος βρέθηκε ένοχη για τις πράξεις της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στις δύο κατηγορούμενες, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Και οι δύο γυναίκες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθερες.

Πάντως, κατά την απολογία της, η 50χρονη ομολόγησε τις πράξεις της, τονίζοντας ότι λειτουργούσε ως "μεσάζουσα" για λογαριασμό της συγκατηγορούμενής της. Δεν δίστασε, δε, να ομολογήσει ότι το ίδιο είχε συμβεί κι άλλες φορές κατά το παρελθόν.

Όσον αφορά στη δική της αμοιβή, είπε ότι "ανάλογα με τα κέφια της διευθύντριας έπαιρνα μικροποσά".

Άλλη υπερασπιστική γραμμή ακολούθησε η 54χρονη κατηγορούμενη.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για σε βάρος της σκευωρία που έστησε η υφιστάμενή της.

Νωρίτερα, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο επιχειρηματίας επισήμανε ότι αρχικά η υπάλληλος τού ζήτησε 3.000 ευρώ για να εξασφαλίσει άμεσα την άρση τής άδειας ανάκλησης.

"Θέλουμε τρία" μου είπε και της απάντησα ότι "οι καιροί είναι δύσκολοι", ήταν ο διάλογος, όπως τον μετέφερε στο δικαστήριο ο ξενοδόχος.

Μετά τη διαπραγμάτευση κι αφού κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, η υπάλληλός συμφώνησε να ρίξει τις απατήσεις της στα 2.500 ευρώ.

Την υπόθεση ανέλαβε στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος και αφού προσημειώθηκαν τα χρήματα, παραδόθηκαν σε φάκελο στην υπάλληλο.

Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν την 50χρονη.

Λίγο αργότερα συνελήφθη και η διευθύντρια του ΕΟΤ την οποία υπέδειξε η υφιστάμενή της ως συνεργό της.

Όπως έγινε γνωστό, οι διωκτικές αρχές ερευνούν κι άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί κατά το παρελθόν για την περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του εν λόγω Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...