Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Σαμαρά - Κεφαλογιάννη για την τόνωση των τουριστικών εσόδων

H προσέλκυση νέων επενδύσεων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του ΑΕΠ, μέσω του τουρισμού καθώς και η τόνωση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών μέσω της τουριστικής ανάπτυξης βρέθηκαν... στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη και ζητήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, στα οποία συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του ΣΕΤΕ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον προπομπό της ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία. «Τα μηνύματα που μας έρχονται είναι θετικά. Η εξωστρεφή πολιτική μας, η θεσμική θωράκιση του υπουργείου και οι μεταρρυθμιστικές μας παρεμβάσεις πολύ σύντομα θα αρχίσουν να αποδίδουν μετρήσιμα αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως υπάρχει στενή συνεργασία με όλους τους τουριστικούς φορείς.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...