Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τουριστικός πράκτορας η Εκκλησία της Ελλάδας


Η Εκκλησία της Ελλάδας προχωρά σε συνεργασία με το επίσημο ταξιδιωτικό πρακτορείο του Βατικανού, αλλά και τις Oρθόδοξες Eκκλησίες της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Ρουμανίας και της Αλβανίας, έτσι ώστε να προωθήσει τον θρησκευτικό τουρισμό.

Σύμφωνα με το cretalive, το σύμφωνο εργασίας έχει υπογραφεί ήδη και ξεκινούν οι πρώτες συνεργασίες των Ορθόδοξων Εκκλησιών και το Ταξιδιωτικό Γραφείο του Βατικανού. Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας άρχισε τις εργασίες του και έχει ως στόχο να αναδειχθεί ο θρησκευτικός, ιστορικός και πολιτιστικός πλούτος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αποκάλυψε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να ανοίξει γραφείο της Αγιορείτικης Εστίας στην Αγία Πετρούπολη και ήδη ξεκίνησαν οι σχετικές συζητήσεις.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Α. Ανδρεάδης, προβλέπεται ρεκόρ αφίξεων με 17 εκατομμύρια τουρίστες για το 2013 και έσοδα 11 δισ. ευρώ!

Ο αριθμός των θρησκευτικών τουριστών παγκοσμίως ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια, με τον τζίρο της συγκεκριμένης αγοράς να κυμαίνεται παγκοσμίως στα 15 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...