Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Νέα δυναμική για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο

Ο πολύ δραστήριος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης, στο πλαίσιο της προσπάθειας του να ενισχύσει τον τουρισμό και την προοπτική ανάπτυξής του στην Πελοπόννησο που αποτελεί και το νέο μεγάλο προορισμό της Ελλάδας, συμμετείχε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη. 
Ο συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος» ήρθε πρώτος στην εκλογική αναμέτρηση και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις ευθύνες που έχει αναλάβει και να οργανώσει τις δραστηριότητες της περιφέρειας στο συμφέρον των πολιτών με μια ευρωπαϊκη προοπτική. Στο Δημήτρη Πολλάλη ανατέθηκε ο Προγραμματικός Άξονας του Τουριστικού Προϊόντος. 

Σε πανηγυρικό κλίμα, με πλήρη απαρτία των εκλεγμένων και μη περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού “Νέα Πελοπόννησος” που συμμετείχαν στις εκλογές του Νοεμβρίου αλλά και με τη συμμετοχή πολιτών και φορέων της Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η πρώτη ολομέλεια του συνδυασμού στην Καλαμάτα.
 
Ο Πέτρος Τατούλης στον χαιρετισμό του προς την ολομέλεια, αναφέρθηκε στην ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνει πλέον η ”Νέα Πελοπόννησος” και τα μέλη της, να οδηγήσουν την Περιφέρεια σε μια Ευρωπαϊκή προοπτική.  Ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι στα επόμενα τριάμισι χρόνια θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εφαρμογή της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη χωρίς να χαθούν οι αξίες που καθόρισαν την νίκη του συνδυασμού, και αφορούν την υπέρβαση της κοινωνίας και των κομματικών περιχαρακώσεων.
 
Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες της Πελοποννήσου στην πρόταση του συνδυασμού, ο Πέτρος Τατούλης παρουσίασε την οργανωτική δομή και τον εσωτερικό κανονισμό της Νέας Πελοποννήσου με στόχο να αρθρώσει τη διαρκή παραταξιακή λειτουργία της.
 
Στις εισηγήσεις τους οι πέντε αντιπεριφερειάρχες χαρακτήρισαν θετική την προοπτική της οργανωτικής θωράκισης της Νέας Πελοποννήσου, με δεδομένη την δυναμική που οι πολίτες προσέδωσαν με την ψήφο τους με τα αποτελέσματα και των δύο Κυριακών της εκλογικής αναμέτρησης.
 
Το λόγο έλαβαν πολλοί εκλεγμένοι σύμβουλοι αλλά και μη εκλεγμένοι υποψήφιοι καθώς και πολίτες με κοινό παρανομαστή στις εισηγήσεις τους, το χρέος του συνδυασμού απέναντι στην υπέρβαση των κομματικών περιχαρακώσεων που συνένωσε τους πολίτες να δώσουν ευκαιρία στο πείραμα του συνδυασμού “Νέα Πελοπόννησος” να πάρει σάρκα και οστά.
 
Στην δευτερολογία του ο Πέτρος Τατούλης, αφού υπογράμμισε ότι η επιτυχία του Καλλικράτη ως μεταρρύθμιση αφορά εκείνους που πίστεψαν σε αυτόν και τον δημιούργησαν, σημείωσε ότι η “Νέα Πελοπόννησος” θα κριθεί για το κατά πόσο θα ανταποκριθεί στην πρόκληση να πετύχει η Περιφέρεια να γίνει πρότυπο οικονομικής διαχείρισης και διαφανούς λειτουργίας.
 
Στην συνέχεια ο επικεφαλής του Συνδυασμού ανακοίνωσε τα ονόματα των μελών του συνδυασμού τα οποία θα στελεχώσουν τον οργανισμό.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εν λόγω μέλη είναι εξ ολοκλήρου μη εκλεγμένοι υποψήφιοι.
 
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ (ΝΟΜΩΝ)
 
Μεσσηνία: Νίκος Αλεξανδρόπουλος
Αρκαδία: Βικτωρία Βρέντα Παναγιωτοπούλου
Λακωνία: Τάκης Καρράς
Αργολίδας: Κώστας Μπιτζής
Κορίνθια: Κώστας Μιχαλοπούλος
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Παντελής Αργυριάδης
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κώστας Ψυχάρης
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιάννης Πόπορης
 
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ
 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κοινωνίας της Πληροφορίας
Όθωνας Ζαχαρίας

Επενδυτικών Στρατηγικών-Ανάπτυξης-Καινοτομιών
Γιώργος Χριστοδουλόπουλος
 
Οικονομικών Πόρων και Χρηματοδότησης
Γιάννης Σταματάκος
 
Υποδομών-Χωροταξίας-Ενέργειας
Γιάννης Βουρνάς
 
Πολιτισμού
Διονυσία Χρυσομπόλη
 
Τουριστικού Προϊόντος
Δημήτρης Πολλάλης
 
Στρατηγικού Σχεδιασμού
Σωτήρης Βαρελάς
 
Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης
Γιάννης Γαληνός
 
Πρωτογενούς Τομέα
Ζούζια Κωνσταντίνα
 
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ηλίας Γεωργίκος

Πηγή: Τουριστική Αγορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...