Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Παγωμένη η κίνηση σε Μέτσοβο-Ζαγοροχώρια τις γιορτές

Κάτω από το 50% η πληρότητα!
Στο... θαύμα των Χριστουγέννων εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι ξενοδόχοι στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας προκειμένου να δουν τα βιβλία τους να γεμίζουν με κρατήσεις. 
 
Απομένουν μόλις δέκα ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και η πληρότητα στα ξενοδοχεία, τους παραδοσιακούς ξενώνες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν ξεπερνά το 50-60%, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι κυμαινόταν στο 80%.
 
Τα τηλέφωνα στις ρεσεψιόν έχουν αρχίσει να χτυπούν, αλλά οι υποψήφιοι πελάτες περιορίζονται σε έρευνα αγοράς και ρωτούν αν υπάρχει περιθώριο για καλύτερη τιμή. Οσον αφορά την Πρωτοχρονιά, τα Φώτα και τα μεσοδιαστήματα, το ενδιαφέρον είναι ακόμη... ανύπαρκτο.
 
Οι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να αναπολούν τις... παλιές καλές εποχές, που πριν ακόμη μπει ο Δεκέμβρης αναγκάζονταν να απογοητεύουν τον κόσμο ενημερώνοντάς τον πως δεν έχουν ελεύθερα δωμάτια για την περίοδο των εορτών
 
.Προσφέροντας δελεαστικά πακέτα, ρίχνοντας τις τιμές γύρω στο 15-20% και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους, προσπαθούν οι ξενοδόχοι να αναστρέψουν την κατάσταση και να δουν, έστω στο παρά πέντε, τις επιχειρήσεις τους να παίρνουν ζωή. Από 40 ευρώ ξεκινούν οι τιμές για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στο Νομό Ιωαννίνων, ενώ μία μέση τιμή για ένα δίκλινο σε ξενώνα ή ξενοδοχείο 3 αστέρων είναι τα 60-70 ευρώ. 
 
«Ούτε στο 50% δεν έχει φτάσει ακόμη η πληρότητα. Και όταν ακούω να φεύγουν λεωφορεία γεμάτα με Ελληνες για προορισμούς του εξωτερικού, όπως για Βουλγαρία ή Κωνσταντινούπολη, και εκεί να γεμίζουν τα πάντα, δεν θλίβομαι απλά, αλλά συνθλίβομαι. Δεν ξέρω τι θα βγει μετά τις 15 Δεκέμβρη με τους αναποφάσιστους, αλλά, όπως είναι τα πράγματα μέχρι τώρα, λέμε μακάρι να γεμίσουμε έστω τα Χριστούγεννα» δήλωσε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ",ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Βλάχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...