Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ως… μάννα εξ ουρανού περιμένουν το τριήμερο οι ξενοδόχοι της Ηπείρου

Η Καθαρά Δευτέρα έρχεται και οι επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή μας έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο τριήμερο, για να δουν έστω και μία μικρή ανάκαμψη του πεσμένου εδώ και αρκετό καιρό τζίρου τους.
Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που κάπως κινήθηκε ο τουρισμός στην περιοχή μας (εξάλλου ο Νομός Ιωαννίνων είναι αγαπημένος χειμερινός προορισμός), η κίνηση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ήταν αρκετά πεσμένη. 
Παρά τις προσπάθειες των επαγγελματιών με προσφορές και μειώσεις τιμών, η οικονομική κρίση έχει βάλει «φρένο» στις συχνές εξορμήσεις των Ελλήνων.
Πριν το Πάσχα λοιπόν έρχεται το τριήμερο την Αποκριάς ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναθερμανθεί η κίνηση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ολόκληρης της περιοχής. Εξάλλου αυτές τις μέρες γίνονται και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όχι μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και σε διάφορα μέρη του Νομού με αναβίωση παλιών εθίμων από τους κατά τόπους Πολιτιστικούς Συλλόγους. 
Και ας μην ξεχνάμε και τις παραδοσιακές τζαμάλες που αναβιώνουν κάθε χρόνο σε όλες σχεδόν τις γειτονιές της πόλης και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από άλλες περιοχές της χώρας.Και βέβαια, εάν το επιτρέψει ο καιρός, Γιαννιώτες και επισκέπτες θα εκδράμουν στην εξοχή για τα πατροπαράδοτα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα. Οι περισσότεροι συνήθως προτιμούν το Γιαννιώτικο Σαλόνι και τα εικονίσματα στο Γαρδίκι για τo πέταγμα του πατροπαράδοτου χαρταετoύ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ
Με συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας όμως αναμένεται να γιορτάσουμε φέτος τα Κούλουμα εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων.Έτσι ο καιρός μεθαύριο, Παρασκευή προβλέπεται συννεφιασμένος με λίγες βροχές, ενώ αναμένεται να πέσει χιόνι στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.Το Σάββατο ο καιρός θα είναι καλύτερος. Θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας που θα διακόπτονται από συννεφιά. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, χωρίς να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.Την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά, με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.Την Καθαρά Δευτέρα όμως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν συννεφιά, ενίσχυση των ανέμων και ασθενείς βροχές, ιδίως από το μεσημέρι και μετά και μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...