Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Δεύτερο λουκέτο σε μεγάλη εταιρεία ταξιδίων στη Βρετανία

Δέκα τρεις χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες βρίσκονται μετέωροι μετά την πτώχευση της FlightΟptions, της δεύτερης εταιρείας οργάνωσης ταξιδίων που χρεοκοπεί μέσα σε μία εβδομάδα.
Η εταιρεία πραγματοποιούσε πτήσεις τσάρτερ προς την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο και τα Κανάρια Νησιά και προσέφερε επίσης πακέτα διαμονής. Οι 13.000 πελάτες της εταιρείας, που βρίσκονται σε τόπους διακοπών, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις διακοπές τους και θα επαναπατρισθούν, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.
Η Flight Options έχει κάνει επίσης 60.000 κρατήσεις για πτήσεις ή πακέτα διαμονής, για τηνπλειοψηφία των οποίων θα γίνει επιστροφή χρημάτων.
Πρόκειται για τη δεύτερη πτώχευση σε διάστημα μιας εβδομάδας στον τομέα οργάνωσης ταξιδίων στη Βρετανία. Η εταιρεία Sun4U έκλεισε την περασμένη Tετάρτη, τη στιγμή που χίλιοι πελάτες της βρίσκονταν σε διακοπές, οι περισσότεροι στην Ισπανία. Και τον περασμένο μήνα, πτώχευσε η εταιρεία Goldtrail, που οργάνωνε ταξίδια σε μεσογειακούς προορισμούς, αφήνοντας μετέωρους 16.000 πελάτες που βρίσκονταν σε διακοπές στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Η σειρά των πτωχεύσεων αυτών αποδίδεται στη ζημία που υπέστησαν οι εταιρείες από το ισλανδικό ηφαιστειακό νέφος που παρέλυσε τις ευρωπαϊκές αεροπορικές επικοινωνίες την άνοιξη, δίνοντας τη χαριστική βολή στις περισσότερο ευάλωτες λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...