Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ρόδος - Αύξηση 11,45% των αφίξεων αλλοδαπών τουριστών

Εντυπωσιακή αύξηση 11,45% σημείωσαν οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στο νησί της Ρόδου τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2009, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο «Διαγόρας»

Με βάση τα στοιχεία αυτά, που επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες των τουριστικών παραγόντων του νησιού, τον Ιούλιο ήρθαν με πτήσεις "τσάρτερ" στη Ρόδο συνολικά 308.536 τουρίστες, ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι ήρθαν 276.840 τουρίστες. Σημειώθηκε, δηλαδή, αύξηση ύψους 11,45%.

Από τα αξιοσημείωτα είναι η ανάκαμψη της γερμανικής αγοράς και η συνεχιζόμενη αυξητική πορεία από την Αγγλία, την Ιταλία, τη Σουηδία, το Ισραήλ, τη Ρωσία, όπως επίσης και τα θετικά νούμερα, έστω και σε χαμηλότερο ποσοστό, από άλλες μικρότερες αγορές.

Οι αγορές που εξακολουθούν να σημειώνουν πτώση είναι αυτή της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου και σε μικρότερο ποσοστό της Νορβηγίας. Όσον αφορά την κίνηση από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού οι περισσότερες καταγράφουν πτώση.

Εξίσου μειωμένη ήταν η κίνηση από το εσωτερικό, καθώς έφθασαν στο νησί λιγότερα άτομα συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι, σε ποσοστό 16,93%.
Συγκεκριμένα τον προηγούμενο μήνα ήρθαν στη Ρόδο συνολικά 43.220 άτομα, ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι 52.026 άτομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...