Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας

Ski mountaineers from Steiri, Boeotia, Greece ...Image via WikipediaΟ «πολυπόθητος» χειμώνας έφτασε και οι λάτρεις του χιονιού ξεκινούν τις εξερευνήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα όλης της χώρας, που είναι έτοιμα να τους υποδεχτούν, με νέες υπηρεσίες και πολλές εκπλήξεις.

 
Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, παρά τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έχουν φροντίσει να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο τις προδιαγραφές ασφάλειας σε όλες τους τις υποδομές, ανακαινίζοντας και συντηρώντας τις εγκαταστάσεις τους όλο το διάστημα που παρέμεναν κλειστά. Και πλέον έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις αλλά και εκπλήξεις για τους επισκέπτες τους που θα επιλέξουν να περάσουν στα βουνά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Νυχτερινό σκι παρέα με Αϊ Βασίληδες, εορταστικά ρεβεγιόν στα σαλέ, πάρτυ για όσους θέλουν να ξεφαντώσουν μέχρι πρωίας.
 
Στο Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα οι απαραίτητες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και το χιόνι που πέφτει αυτές τις ημέρες εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί μέχρι και τις γιορτές. Άλλωστε οι επισκέπτες της περιοχής είναι αυξημένοι και η ζήτηση για δωμάτια σε ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες είναι έντονη.
 
Το Φαλακρό, το Πήλιο και ο Λαϊλιάς υποδέχτηκαν τους πρώτους επισκέπτες τους για φέτος ντυμένα στα λευκά και γέμισαν οι πίστες τους με τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων.
 
Στον Παρνασσό αυτό το διήμερο επικράτησε ελαφριά χιονόπτωση ενώ στα χιονοδρομικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας όπως της Βασιλίτσας, του Καρπενησίου, του Μετσόβου και του Σελίου δεν έφτασε το βορινό κύμα. Από σήμερα όμως αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με νοτιοδυτικό κύμα ελπίζοντας να λειτουργήσουν όλα τα Χιονοδρομικά Κέντρα.
 
Στο χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου στη Βίγλα Φλώρινας επικράτησαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για τεχνητή χιόνωση και τέθηκε σε λειτουργία το Baby Lift 1. Η διασκέδαση στη Βίγλα δεν σταματάει όταν πέσει ο ήλιος. Η κεντρική πίστα φωτίζεται και λειτουργεί για νυχτερινό ski από τις 21:00 έως και τη 01:00, Σαββατοκύριακα και αργίες. Το Σαλέ «Τόττης» οργανώνει βραδιές με ζωντανή μουσική τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ το μπαράκι Αvalanche (χιονοστιβάδα), είναι μια χιονοστιβάδα διασκέδασης Σαββατοκύριακα και αργίες δίπλα στον ξενώνα Μοδέστειο, στο Πισοδέρι.
 
Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων λειτούργησε κανονικά αυτό το σαββατοκύριακο και οι χαμηλές θερμοκρασίες της περιοχής εκτιμάται ότι θα διατηρήσουν το χιόνι που έπεσε. Αυτό το Σάββατο άνοιξε και το chalet του κέντρου, υπό νέα διεύθυνση σε ένα ανανεωμένο περιβάλλον. Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν εγκαινιάζεται στα Καλάβρυτα το μοναδικό snowboard park στην Ελλάδα. Μέσα στις καινοτομίες για τη σεζόν 2010 - 2011, περιλαμβάνεται και η έναρξη της λειτουργίας ενός ειδικά διαμορφωμένου ερπυστριοφόρου οχήματος (snowcut) με το οποίο οι επισκέπτες θα κάνουν περιήγηση στο βουνό σε μέρη που δεν έχουν πρόσβαση οι αναβατήρες
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...