Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Το περιοδικό “The Tourism Report” στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Ποτών και Τεχνολογίας (IFDEX 2011)

Sauciers-in-trainingImage via Wikipedia
Το περιοδικό “The Tourism Report” με το 65ο τεύχος του συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Ποτών και Τεχνολογίας (IFDEX 2011), η οποία θεματικά προσδιορίζεται με τον τίτλο «Ταξίδι στον κόσμο της Γεύσης και της Διατροφής».

Με αφορμή αυτή τη συμμετοχή, το “The Tourism Report” θα εξετάσει από διάφορες οπτικές γωνίες τη σχέση της Γαστρονομίας με τον Τουρισμό. Μία σχέση που αποδεικνύεται σε παγκόσμιο επίπεδο ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη και την πρόοδο και των δύο τομέων. Σε αυτό το πλαίσιο, θα προσεγγίσουμε μέσα από μελέτες και συνεντεύξεις γνωστών chef, επιστημόνων και στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας, τις σύγχρονες τάσεις της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς αγοράς.

Γαστρονομία και Τουρισμός: Οι γεύσεις των ταξιδιών

Ποια είναι η σημασία της γαστρονομίας στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος; Πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τη γαστρονομία ως στοιχείο προστιθέμενης αξίας τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμοί; Αφιέρωμα σε μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους που καθορίζουν το «που θα ταξιδέψουν οι τουρίστες», είτε πρόκειται για τουρισμό αναψυχής είτε για εταιρικά/επαγγελματικά ταξίδια.

Chef & Εστιατόρια στα ξενοδοχεία

Επώνυμοι chef και εστιατόρια σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Εστιατόρια που επενδύουν στην ποιότητα, την ιδιαιτερότητα και την πρωτοτυπία των μενού, στην επιλογή ποιοτικών υλικών και στη δημιουργία gourmet συνδυασμών, ώστε να ικανοποιούν τον ουρανίσκο ακόμη και των πιο απαιτητικών. Εστιατόρια που αποτελούν «αυτόνομους γαστρονομικούς προορισμούς» για το ευρύτερο κοινό, αλλά και σημείο διαφοροποίησης για επαγγελματικά γεύματα.

Ξένες Γεύσεις Vs Ελληνικών Γεύσεων

Επιλογή και παρουσίαση παραδοσιακών υλικών και γεύσεων από κάθε γωνία της Ελλάδος. Επιτυγχάνεται και -αν ναι- σε ποιο βαθμό ο συνδυασμός ελληνικών και ξένων υλικών και γεύσεων για ένα άρτιο αποτέλεσμα;

Μαζική Εστίαση – Τροφοδοσία και Εξοπλισμός

Νέες τεχνολογίες και τάσεις. Συνεντεύξεις και αρθρογραφία σχετικά με την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνολογιών στο χώρο της μαζικής εστίασης. Οι chef προτείνουν προϊόντα και εξοπλισμό για επαγγελματική χρήση με ιδανική σχέση κόστους/ποιότητας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...