Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Απεργία ΠΑΜΕ στον τουρισμό: Για έναν καβγά ρε...γαμώτο !


Με  μικρή συμμετοχή και με αποτυχημένες προσπάθειες εντυπωσιασμού από την πλευρά του ΠΑΜΕ , "χαντακώθηκε" η απεργία που είχε κηρύξει το συνδικάτο επισιτισμού (που ελέγχεται από την παράταξη του ΚΚΕ). 

Μερικές δεκάδες άτομα εφαρμόζοντας την πρακτική "αραιά - αραιά να φαινόμαστε καμιά πενηνταριά" απέκλεισαν τις εισόδους τριών κεντρικών ξενοδοχείων της πλατείας Συντάγματος και ενός κεντρικού  στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές που είχαν αναρτήσει πανό και στέκονταν  ακριβώς μπροστά από τις εισόδους, επέτρεπαν (τι... μεγαλοθυμία) την είσοδο και την έξοδο των τουριστών, αφού τα ξενοδοχεία λειτουργούσαν κανονικά μια και οι περισσότεροι εργαζόμενοι  ΔΕΝ συμμετείχαν στην κομματική απεργία που κήρυξε -στην ουσία- το ΠΑΜΕ.

"Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που δεν λύνονται με απεργίες - πυροτεχνήματα αλλά με συστηματική δράση και αγώνα",λένε συνδικαλιστές .

Κύριο αίτημα της 24ωρης απεργίας, οι αλλαγές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ζητώντας την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα.

Άγριος καβγάς ξέσπασε το πρωί μεταξύ συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του Βασίλη Λυριτζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σχετικά με την απεργία. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ήθελαν να "κάνουν κατηχητικό" και "να δώσουν μαθήματα" στον Λυριτζή αλλά έπεσαν σε δημοσιογράφο που ήξερε καλά το θέμα και δεν άφησε τις αερολογίες τους να μένουν αναπάντητες στον τηλεοπτικό αέρα.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...