Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

O Λ. Αυγενάκης για την αύξηση του Φ.Π.Α στην εστίαση


«Η απόφαση για την αύξηση του Φ.Π.Α. προϊόντων και υπηρεσιών από 1η Σεπτεμβρίου από 13% στο 23% είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχει καταστροφικές οικονομικές, αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις, ενώ θα πλήξει περαιτέρω τον ιδιωτικό τομέα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Ειδικά για τον κλάδο των υπηρεσιών εστίασης, που αποτελείται από επιχειρήσεις που εκτός των άλλων είναι και «καταφύγιο» για την εργασία νέων κυρίως ανθρώπων, θα προκύψουν ασφυκτικές λειτουργικές δυσκολίες και συνέπειες καταστροφικές.

Είναι δεδομένο ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οφείλει να επανεξετάσει και να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση για την αύξηση δέκα μονάδων του Φ.Π.Α. προϊόντων και υπηρεσιών. Το συγκεκριμένο μέτρο είναι βέβαιο ότι θα έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα, δεν θα αυξήσει ουσιαστικά τα κρατικά έσοδα, ενώ θα μειώσει δραματικά τα έσοδα υγιών επιχειρήσεων.

Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της επιβάλλεται να καταβάλλουν ουσιαστικές προσπάθειες για τον περιορισμό των δαπανών του κράτους, οι οποίες κυρίαρχα ευθύνονται για την εκτόξευση του ελλείμματος, και να μην επιμένουν στην εσφαλμένη πολιτική της υψηλής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...